Приключи ремонтът на ул. "Кръстьо Сарафов" в Лозенец

-

Снимка: Facebook, Константин Павлов-кмет на район Лозенец

"Ул. „Кръстьо Сарафов“ е готова и изглежда добре!", съобщи във Фейсбук кметът на район "Лозенец" Константин Павлов. "Започнахме от един тротоар, а приключихме и с нова павирана настилка в целия обхват на отсечката от улицата, и с нов водопровод", отбелязва той.

Подмяната на асфалтовата настилка в източния край на улицата със среден паваж е приключила. Паважът е част от историческата настилка по останалата улица.

По думите на кмета, първоначалните планове за ремонт са включвали само южния тротоар между ул. „Арх. Й. Миланов“ и бул. „Хр. Смирненски“, но подмяната на бордюрите винаги е съпроводена и с къртене, което от своя страна води до нуждата от асфалтиране. Асфалтът в активната лента на улицата е бил толкова амортизиран, че не е било възможно да бъде оставен в стария му вид. Така се е стигнало до възстановяване с нова настилка на цялата южна лента.

"Знаете нашия ангажимент към възстановяването на историческите настилки в Лозенец, затова и решихме това възстановяване да го направим с павета, също и заради налагащите се чести изкопни работи по старата инфраструктура. Тук се включи и общинският съветник Борис Бонев, който даде предложението паважът да заеме цялата широчина на улицата. Столична община, в лицето на зам. кмета по строителството Ангел Джоргов реагира положително на тази идея и се ангажира с павиране на втората лента за сметка на своя бюджет", казва още кметът Константин Павлов. „Софийска вода“ пък е подменила водопровода под улицата, който е там от 1927 г.

Резултатът е чудесен и надмина първоначалните намерения, отбелязва с гордост кметът на "Лозенец".

"Що се отнася до антипаркинг колчетата – опитът ни е смесен – макар вандалското паркиране откакто има зелена зона да е далеч от някогашните мащаби, вече имаме щети от качването на автомобили по ремонтирани тротоари и на места почти съжаляваме, че не върахме колчетата. Призовавам за цивилизовано паркиране, за да не загрозяваме с колчета новия тротоар", добавя Павлов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (12%, 120 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (86%, 845 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 17 Гласове)
Общо гласували: 982 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Лозенец": "Мисия Кестен" и ремонт на ул. "Кръстьо Сарафов"...

В столичният район "Лозенец" продължават ремонтите на тротоарите по ул. „Кръстьо Сарафов“ в участъка между б...

Прочети още keyboard_arrow_right