Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в Лозенец

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

Приключи ремонтът на ул. „Сашо Николов – Сладура“ в участъка между ул. „Борис Руменов“ и ул. „Асен Йорданов“, похвали се кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов.

От началото на годината на улицата вече работи и нова детска градина, което увеличава потока от автомобили и пешеходци, между които и много деца, отбелязва той. Затова, след многократно настояване от страна на районната администрация и с разбирането на зам. кмета на СО Ангел Джоргов, улицата е включена като обособена позиция от по-голяма обществена поръчка на Столична община за ремонти на територията на общината, с акцент при кварталите с ново строителство. Заедно със строително-монтажните работи, е разчистено от отпадъци и храсти кръстовището с ул. „Асен Йорданов“.

"Не съм доволен, че чисто новите тротоари по улицата се възприемат от шофьорите като импровизиран паркинг, затова и отправих искане към Столична община за поставяне на анти-паркинг елементи, които се надявам да се появят възможно най-скоро", отбеляза още Константин Павлов.

"Преди строителните работи, улицата беше нещо като черен път, а след дъжд – едно кално езеро", разказва районният кмет. Той припомня обема на извършените дейности на ул. „Сашо Николов – Сладура“ и необходимите етапи и условия, за да придобие улицата сегашния си вид:

1. Да се придобият от общината тези участъци от улици, които все още са частна собственост (а те са частна собственост в по-голямата си част);
2. Да се изготвят проекти и да се издадат разрешения за строеж (които могат да се изготвят само при обозрим хоризонт за приключване на въпроса със собствеността) ;
3. Всичко това да бъде финансирано по капиталовата програма на Столична община;
4. На прясно изградените улици, с тротоари отговарящи на стандартите за достъпна среда, да се въведе съвременна организация на движението, нормално осветление, сметосъбиране и паркиране, а накрая и озеленяване.

"На повечето места в новите квартали поради липса на средства за придобиване на терени в бюджета на Столична община сме преди т. 1, което не е приемливо за XXI век. Ще продължа да настоявам за по-големи средства за придобиване на имоти за обществени нужди в новите квартали на Лозенец, както и ще продължа да изисквам подготовка на проекти и нужната документация за строеж, в най-кратки срокове преди изграждането на тези улици", категоричен е Константин Павлов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 141 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 935 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 19 Гласове)
Общо гласували: 1095 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София ще има площад с името на големия актьор Филип Трифонов...

Решението за именуване на площад с името на големия актьор бе взето след доклад, внесен от кмета на София Йорданка Фандъ...

Прочети още keyboard_arrow_right