В "Лозенец" започна премахването на неработеща бензиностанция

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook

 • -

  Снимка: Facebook

 

Първата стъпка по изпълнение на Заповедта на РДНСК за премахване на неработеща бензиностанция в столичният район "Лозенец" е направена. Това съобщи кметът на района Константин Павлов.

Неработещият обект е разположен в триъгълника между улиците „Милин камък“, „Криволак“ и „Света гора“. Обектът е затворен през 2020 г., след като администрацията на района констатира сериозни ремонтни дейности по резервоарите, които предполагат разрешение за строеж от най-високата, първа категория по ЗУТ, предвид пожароопасния характер на този тип съоръжения. Според експертите, всички импровизирани бензиностанции, изникнали на местата на бившите пунктове за нафта за битово отопление, не подлежат на подобрения и не могат да получат разрешение за ползване при актуалните строги норми за пожаробезопасност.

Подземните резервоари и тръбни разклонения на бензиностанцията са изпразнени от остатъците от гориво и утайки с помощта на специализирана в тази дейност фирма. Обезопасяването на резервоарите разчиства пътя за следващата крачка – премахването на търговското помещение, надземната част от тръбите, рекламните тотеми, рекултивацията на зелената площ и ремонта на тротоара от страната на ул. „Криволак“, казва кметът на района.

За предстоящите демонтажни и възстановителни работи районната администрация очаква да получи средства от бюджета на Столична община за 2022 г.

"Надявам се скоро да говорим за това, какво можем да направим в триъгълното площадче, което да радва всички граждани", допълва Константин Павлов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Учителите и учениците от столичното 107 ОУ влязоха в обновена сгр......

След дълго чакане ученици, родители и учители днес прекрачиха прага на реновираната сграда на 107 ОУ. Гости на тържеств...

Прочети още keyboard_arrow_right