Жителите на "Младост" искат да бъде преместено обръщалото на автобуси 73 и 314

-

Снимка: Facebook, trinmo.org

Живеещите в столичния ж.к. "Младост"1 настояват да бъде преместено обръщалото на автобуси № 73 и 314, съобщи кметът на района Ивайло Кукурин.

Изграждащата се в момента жилищна сграда граничи с тротоара и спирката и създава опасност от инциденти. Другият проблем, който притеснява хората, е че спирката е регламентирана за почивка на превозните средства. Това води до струпване на няколко превозни средства по едно и също време и създава за живущите в плътно застроения район неблагоприятни условия от шум и замърсяване на въздуха от изгорели газове.

Решението, което предлагат гражданите:
- Спирката от "ухото" в близост до строящата се сграда да се премести пред намиращата се в близост аптека "Ремедиум" на бул. "Андрей Сахаров"
- "Ухото" да служи за транзитно преминаване на транспортните средства, а мястото им за почивка да бъде изместено на съществуващото обръщало.

От районната администрация са изготвени и изпратени  отново писмо до зам.- кмета на София с направление "Транспорт и градска мобилност". Писма са изпратени и до изпълнителните директори на "ЦГМ" и "Столичен електротранспорт". Гражданите очакват решение на поставените проблеми.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Младост" поправят и боядисват пейки...

Продължават дейностите по реновиране на парковата мебел в столичният район Младост, съобщават от районната администрация...

Прочети още keyboard_arrow_right