Ученици от столичното 54 СУ - на Еко експедиция в столичния "Надежда "

-

Снимка: Facebook, 54 СУ

Децата от столичното 54 СУ проведоха Еко експедиция в училището и по улиците в квартала, разказаха от района. Инициативата, посветена на 100- годишния юбилей на училището, се проведе вчера, 7 ноември.

Учениците от 5. Б клас, ръководени от г-жа Г. Кожухарова и г-жа А. Спасова, заедно с учениците от 7. Б клас - с класен ръководител г-жа Е. Рашед - се обединиха в името на едно по-приятно пространство, където всеки се грижи с радост за околната среда, отбелязват от училището. Габриела Бойкова и Стефания Четиян от 7. Д клас направиха впечатляващ плакат.

Всички се включиха в кампания за по-чисто училище и по-чист квартал. Не само събираха отпадъци, но се и състезаваха, като попълваха бинго карти, в които отбелязваха различни видове отпадъци.

Кампанията е под надслов "Това не е моят боклук, но това е моето училище". Въоръжени с чували и ръкавици, децата "издириха" отпадъците в района на училището. За съжаление, не им беше трудно да ги открият. На първо място в тяхната класация застават фасовете - най-много от тях са били събрани в експедицията. Следват ги дъвките и пластмасовите бъркалки.

Участниците в инициативата получиха и награди, но по-важно е удовлетворението от свършената работа! "Мястото, където живеем, училището, в което учим, могат да бъдат такива, каквито искаме, ако и ние самите правим нещо! Зависи и от нас!", сигурни са децата от "Надежда".

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Готвят ремонт на столичното "Илиянско шосе"...

Район "Надежда" отдавна вече не е работнически квартал. Тук има потенциал за развитие в различни сфери на промишлеността...

Прочети още keyboard_arrow_right