Спорт, изкуство и беседи в Седмицата срещу наркотиците в Надежда

Спорт, изкуство и беседи в Седмицата срещу наркотиците в Надежда

Снимка: Фейсбук, Район "Надежда"

„Не започвай наркотиците! Живей здравословно!" е мотото на Седмицата за превенция срещу употребата на наркотични вещества в училищата от столичния район „Надежда“, съобщават от местната администрация.

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Училищните комисии за превенция провеждат кампания по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

През периода от 19 до 23 юни учениците от 7-ми до 11-ти клас в 102 ОУ "Панайот Волов", 16 ОУ "Райко Жинзифов", 54 СУ "Св. Иван Рилски", 15 СУ "Адам Мицкевич", ЦСОП "Едуард Сеген", 101 СУ "Бачо Киро",153 СУ "Неофит Рилски" и 141 ОУ „Народни будители” ще участват активно в различни тематичните събития на територията на район „Надежда“.

Заниманията са свързани със: спортни състезания като превенция на рисковото поведение при подрастващите; рисунка и/или есе по зададена тема; презентации – ученици информират съучениците си по училищната радиоуредба за вредите от употребата на наркотични вещества; изготвяне на тематични плакати и позиционирането им в класните стаи и коридори на училището; беседи, интерактивни игри и казуси; съвместни дейности с цел информиране за видовете наркотични вещества, ефектът им върху организма, рисковите и защитните фактори, свързани с етапите на зависимост.

Първата инициатива се проведе в 16 ОУ "Райко Жинзифов" със седми клас на тема „Децата и наркотиците”, като се постави акцент върху информираността на подрастващите за наркотиците и опасността им за здравето, която те представляват. Особено внимание бе отделено на превенцията и изборите, които всеки един човек прави.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученици от столичния "Надежда" представиха изложба за Деня на хри......

С изложба в Общинския културен институт "Надежда" децата от столичното 141 ОУ "Народни будители" отбелязаха днешния Ден ...

Прочети още keyboard_arrow_right