4 проекта за канализация в столичния „Нови Искър“ са одобрени

-

Снимка: кадър, БНР

Липсата на канализация е основен проблем на гражданите в столичния район Нови Искър. Това каза кметът на района Владислав Владимиров пред БНР.

По думите му проблемът е наследен и съществува от много години, но вече намира своето решение. Четири проекта за изграждане на канализация в района  са одобрени за финансиране по проекти на МРРБ. В кв. „Кумарица“ в момента тече ремонт на подземната инфраструктура, част от улиците са затворени, но се работи в срокове. В края на март се очаква целият квартал, който е разположен под влаковата линия, да е с нова канализация и водопровод.

„Имаме готовност за изграждане на канализационна мрежа, въпросът е във финансирането. Четири проекта ни бяха одобрени от Регионалното министерство и попаднаха в обсега за изграждане, така че се надяваме през тази година да предприемем действия по изграждане на част от канализацията. Имаме готовност и с други проекти, имаме нужда от финансиране. За 7 от селата имаме проекти, които не са актуализирани. Смятам, че трябва да се актуализират, за да са готови и когато има възможност да започне да се работи и по тях“, каза Владислав Владимиров.

До две години се очаква да приключи и изграждането на нова административна сграда на района, който в момента се помещава в сградата на поликлиниката.

Поетапно се работи по изграждане и на тротоарната мрежа, както в кварталите, така и в селата в района, отбеляза районният кмет. Предстои да бъде проведено и обществено обсъждане за бъдещето на старата минерална баня в Кумарица. Водата е лековита и е с температура 29 градуса, а студенти по архитектура ще изготвят проект за чешма в градинката зад банята, каза районният кмет. "Идеите на младите хора се различават от стериотипите, ще бъде нещо модерно и оригинално", отбеляза Владимиров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Едноседмична доброволческа акция за по-чист Нови Искър...

Седмична доброволческа акция по почистване на обществени пространства ще се проведе в столичния район "Нови Искър", съоб...

Прочети още keyboard_arrow_right