В район "Нови Искър" проведоха полево учение за защита при земетресения

-

Снимка: Столична община/архив

Полево учение за защита при земетресения с участието на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община беше проведено днес, 2 септември, на стадиона в с.Кубратово, район Нови Искър.

Дейностите по полевото учение са в рамките на проект „Управление на силите и средствата за защита при земетресения в Западните Балкани чрез съвместни дейности и трансгранично сътрудничество“ по проекта BALANCE.

Министерство на отбраната и ВВС съдействат с военно-транспортни самолети при реализирането на проекта BALANCE.

На стадиона в с. Кубратово ще се разгърне в пълна схема полевия лагер на формирания за учението за издирване и спасяване в градска среда с помощта на аварийните екипи на общината. Предвидено е да се демонстрира техниката, екипировката и оборудването на спасителните екипи при извършване на аварийно-спасителни дейности.

Столична община е една от първите общини в България, която през 2020 г. беше асоциирана като пълноправен партньор по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз (DG ЕСНО - European Civi1 protection and Humanitarian aid 0perations) и беше одобрена да участва в проект BALANCE - „Мащабно управление на земетресенията на Западните Балкани чрез съвместни дейности по трансгранично сътрудничество”. Основната цел на проекта BALANCE е чрез провеждането на съвместни учения да се подобри координацията, взаимодействието и уменията при предоставяне на помощ и сътрудничество в областта на гражданската защита.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Момчетата от СУ „В. Левски“ ще представят Нови Искър на ученическ......

Момчетата от столичното 170 СУ "Васил Левски" в Нови Искър ще представят района на градските ученически спортни игри пре...

Прочети още keyboard_arrow_right