Детска градина в столичния "Витоша" със система за контрол на топлина и вентилация

-

Снимка: Facebook, район Витоша

Пилотен проект за енергиен мениджмънт в сгради с обществено предназначение стартира в столичния район "Витоша", съобщават от районната администрация.

Началото постави новата сграда на 116 ДГ "Мусала" на бул. "Ал. Пушкин" 2, която беше изцяло обновена и открита през септември 2022 г. Инсталирана беше иновативна система за дистанционен мониторинг и управление на отопление, вентилация и климатизация.

Целта на проекта е увеличаване енергийната ефективност, намаляване разходите за енергия и следене качеството на въздуха в сградата. Енергийният мениджмънт цели оптимално съхранение на ресурсите, опазване на климата и спестяване на разходите, като потребителите имат постоянен достъп до енергията, от която се нуждаят. Чрез системите за управление на енергията най-ефикасно могат да бъдат доказани ползите и мерките от енергийната ефективност, приложени в даден обект или постигнати чрез реализиран проект.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Акция срещу неправилното паркиране в столичния "Витоша"...

Съвместна акция срещу неправилното паркиране на територията на столичния район Витоша провеждат от администрацията, съвм...

Прочети още keyboard_arrow_right