Мерене на температура и дезинфекция на влизане в откритите столични басейни

Открит басейн

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Кипи подготовка за отваряне на откритите басейни. За да започнат да приемат посетители, собствениците трябва да осигурят определени задължителни условия, съобщава БГНЕС.

Румен Димитров, собственик на открити и закрити басейни на територията на столицата, споделя, че до момента има огромни загуби, но ситуацията не позволява да се направи каквото и да било. Според новите изисквания, разположението на заведенията трябва да е безопасно. Местата на басейна са 1000, но това лято ще са 400, тъй като чадърите ще са с 5 м разстояние, разказва Димитров.

Водата в басейна е наситена с хлор, така че не може да представлява опасност за хората. Нивата на хлор във водата, които са посочени в заповедта на здравния министър са недостатъчни, според Димитров. Затова той ще слага значително повече, за да гарантира безопасност.

Масите в заведенията на басейна ще са разположени на метър и половина разстояние. Ще се въведе самообслужването. Още на входа на басейна посетителите ще бъдат дезинфекцирани и ще им се мери температурата. Персоналът ще бъде два пъти повече, за да се поддържа хигиената и дезинфекцията. Шкафове, съблекални, душове ще се подлагат на дезинфекция всеки част. Няма да се увеличава цената на входа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Завръщане в клас за част от гимназистите...

Край на онлайн обучението за повечето гимназисти. Повечето деца, които учеха по домовете си, се завръщат в класните стаи...

Прочети още keyboard_arrow_right