Районните в София сменят лични документи и в събота

Районните в София сменят лични документи и в събота

Снимка: СДВР

Следващият уикенд дежурни ще са Трето и Пето

И в събота могат да се подават заявления за смяна на лични документи в София. Днес дежурни са Второ и Седмо районно на МВР. Заради коронавируса срокът на личните документи се удължава с 6 месеца. Днес опашка за смяна на документи за самоличност имаше пред Второ РПУ, съобщи Нова телевизия.

Хората обясниха, че се чака около час докато им дойде реда. Средпо по 40 - 50 заявления се подават на ден в столичните районни. През май от МВР организираха подмяната на лични документи с мобилни екипи. От СДВР пък обявиха, че независимо от адреса заявления за смяна на документите може да се подават във всяко РПУ на столицата.

На ротационен принцип деветте полицейски управление ще дават дежурства за уикендите и това вероятно ще продължи и през септември т. г. От сряда звената „Български документи за самоличност“ в столицата работят с удължено работно време, съобщиха от СДВР. 

За улеснение на гражданите, в съботните дни в София заявления за подновяване на документи ще могат да бъдат подавани в по две районни управление, чиито БДС звена ще работят извънредно по график.

Във всички звена БДС в СДВР се въвежда удължено работно време: делнични дни – от 07.30 часа до 17.30 часа. Съгласно предварително изготвен график, в съботните дни от 8.30 до 14.30 часа в София заявления за документи ще могат да бъдат подавани в по две районни управление, както следва:

8 август - Второ и Седмо РУ
15 август - Трето и Пето РУ
22 август – Шесто и Осмо РУ
29 август - Първо и Девето РУ

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си. 

Припомняме, че срокът на валидност на документите за самоличност, който изтича до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца заради епидемията от COVID-19. За срока на удължаването документът е валиден само на територията на Република България. По желание, нов документ за самоличност може да бъде издаден и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще пуснете ли детето/децата си на детска градина?
 • Да, веднага. (38%, 87 Гласове)
 • Да, но когато видя как се спазват мерките. (13%, 29 Гласове)
 • Не, още има Covid-19 (21%, 48 Гласове)
 • Не, имам възможност да работя от вкъщи. (11%, 26 Гласове)
 • Нямам дете/деца (17%, 38 Гласове)
Общо гласували: 228 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Банята в Княжево в руини, МЗ нехае за имота си (СНИМКИ)...

В руини е старата минерална баня в Княжево, район витоша-Столична община. Сградата е опасна и всеки момент може да рухне...

Прочети още keyboard_arrow_right