Начална страница / Столична община / 50 000 кв. м включва реконструкцията на зоната около “Графа”

50 000 кв. м включва реконструкцията на зоната около “Графа”

50 000 кв. м е площа, която се ремонтира около скандалната улица “Граф Игнатиев”. Това е по проекта „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на град София”, обясни зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев.

Реконструкцията на “Граф Игнатиев”, ул. “Солунска”, “Иван Шишман”, “6-ти септември”, площад “Славейков” и “Гарибалди” и др. е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020. Общо стойноста е 24,1 млн. лв.

Политическите атаки не са и не могат да бъдат причина да подам оставка, заявява Крусев пред 24 часа. Три дни вече публично се обсъжда некачествения ремонт на “Граф Игнатиев”, което стана причина Иван Велков и Симеон Славчев от ПГ5 да поискат оставката на ресорния заместник кмет.

Реконструкцията включва 11 подобекта и на нито един от тях не е завършен ремонта, за да се правят оценки дали е качествено или некачествено изпълнението, коментира Крусев. За оставката му вчера си замълчаха от групите “Патриоти за София”, БСП, РБ в СОС.

Ако се ремонтира площ колкото 10 000 бани, може би е нормално да има забележки. Не че трябва да се примиряваме, но нека приключи ремонта и тогава да се коментира, написа в социалната мрежа общинският съветник Стефан Марков.

С транформацията на “София – зона II” се похвали главният архитект на София Здравко Здравков пред московския си колега арх. Кузнецов на дискусията “Разговори за града”, където се обсъждаше и “София – град за хората”. Присъстващите във Военния клуб общински съветници, архитекти, инженери и гости търпеливо изслушаха и одобрително аплодираха арх. Здравков в изказването му за това къде и как ще се преобрази София.

Същото, което днес обяснява Евгени Крусев, го каза и главният архитект за София – зона II. Той дори разходи арх. Кузнецов по “Графа”. Но тогава никой и не се осмели да иска оставка. А всички дружно, седнали на първия ред, се възхищаваха на бъдещата трансформация на градските пространства.

Всяко преобразяване на градските пространства ще предизвиква голяма обществена съпротива, предупреди арх. Кузнецов българския си колега.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Одобриха проект на Столичния инспекторат за още един електромобил

Столичният инспекторат ще има още един нов електромобил, който ще използва за проверки в центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *