Гражданите недоволни от спирката на автобус ТМ5 на пл. Възраждане

Гражданите недоволни от спирката на автобус ТМ5 на пл. Възраждане

Кадър: Нва телевизия

От ЦГМ ще я удължат, за да няма струпване на пътници от трамвай 8 и заместващия петицата

Седмица, след като крайната спирка на трамвай 5 временно е преместена на пл. "Възраждане", на заместващия автобус ТМ 5, гражданите изразиха недоволството си. На мястото става струпване на пътници от трамвай №8 и от автобуса ТМ5. Освен това там има и зелена зона.

От няколко дни, ползващи градския транспорт обясняват за проблема в социалната мрежа и пускат видео и снимки на хаоса на спирката на пл. Възраждане. Както е известно в началото на месеца започна дългоочакваната реконструкция на трамвайното трасе на петицата по бул. "Цар Борис III", от пл. Македония до Княжево. Това бе и причината за временната промяна на спирката на автобус ТМ5.

Спирката ще се удължи с няколко метра назад, към сградата на СДВР, за да няма струпване на пътници, обясниха от ЦГМ. В момента трамваите по линия 8 и автобус ТМ5 спират един върху друг, около тях има паркирали автомобили в зелена зона и настъпва хаос, разказват живеещи в района.

"Спирката ще бъде удължена, имаме и други такива общи спирки. Пристигащото превозно средство трябва да изчака със затворени врати, това окето вече е спряло.  А много често те едновременно отварят врати", обясняват от ЦГМ.

"Предупредени са транспортните оператори и автобусът ТМ5 трябва да застане 1 м назад и да изчака качване ислизане на пътниците на трамвай 8", казва Деспотов от ЦГМ. От "Транспорт" на Столична община и ЦГМ не знаели, че има такъв проблем. "И от видеокамерите видяхме, че шофьорите не спазват това", допълни Деспотов.

Той е убеден, че с удължаване на спирката назад ще се успокои положението и ще се избегне струпването на 2 преозни средства на спирката.

Гражданите предлагат тя да бъде изместена на ул. Дамян Груев, защото от там навремето тръгвали автобуси за Горна баня и Банкя. Може на ул.Ивайло да обръщат автобусите. ОТ ЦГМ пък обясниха, че маневрирането не е възможно, защото "Дамян Груев" е тясна улица и автомобили спират от двете страни.

От ЦГМ са дали маршрут и тук, на "Възраждане", автобус ТМ5 има връзка с още 3 трамвайни линии, казва представител на Столична община. Граждани поискаха да се премахне зелената зона, около 10 места, на които автомобили се оказват в капан на спирката, когато има спрял трамвай 8 и автобус ТМ5.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (9%, 53 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 98 Гласове)
 • Не, несъвместими са (16%, 90 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (50%, 286 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 48 Гласове)
Общо гласували: 575 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

За началото на юни е планиран ремонтът на "Първа българска армия"...

Ремонтът на улица "Първа българска армия" е планиран да започне от юни месец. Следващата седмица Столична община ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right