Опресняват пътната маркировка по първостепенните улици в София

Опресняват пътната маркировка по първостепенните улици в София

Снимка: Фейсбук

Пътната маркировка по първостепенната улична мрежа в София и улиците, по които се движи градският транспорт, ще бъде опреснена, съобщава зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. 

Вече е положена или се довършва полагането на напречната маркировка по бул. “Тодор Александров“ (виж видео и снимки), бул.  “Сливница“, бул.  “Царица Йоанна“,    ул. "А. Дуков" .

„На 80% е изпълнена и маркировката по бул. "Цариградско шосе", обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция "Управление и анализ на трафика".

От началото на т.г. е обновена маркировката на 74 пешеходни пътеки в столицата.  През ваканционния месец август ще бъдат опреснени и пътеките около училища и детски градини.

В началото на месец август ще започне и реновиране на старите и амортизирани стълбове на светофарните уредби.

„Те ще бъдат обработвани със специализиран лазерен уред за премахване на ръжда и боя, така че да се постигне най-високо ниво на защита на полаганото след това покритие. Стълбове, които са с нарушена конструктивна цялост се подменят напълно“, посочи зам.-кметът Барбалов.

Той уточни, че към момента текат дейности и по обезопасяване на шахтите на още 30 столични кръстовища. Извършва се почистване и реконструкция на съществуващите съоръжения, както и монтаж на вътрешни защитни капаци, които физически да отделят и изолират преминаващите кабели и инфраструктура от горните видими части на шахтите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на София пред НСОРБ: Червените линии се поставят от гражда......

Местната власт е най-близо до гражданите. Във време на предизвикателства и промени от нас се очаква да познаваме най-до...

Прочети още keyboard_arrow_right