Приемат заявления по програма "Зелена София 2022“

-

Снимка: Facebook

Започна приемът на заявления по програма "Зелена София 2022“.

Програмата подпомага гражданското общество в реализацията на проекти, целящи да подобрят състоянието на зелената система на територията на Столична община.

В рамките на програмата ще се подкрепят и стимулира проекти за озеленяване и изграждане, подмяна или естетизация на елементите на парковото обзавеждане в зелените площи - общинска собственост.

"Зелена София 2022" предоставя възможност на етажни собствености, НПО-та и читалища със седалище в София да разработят проекти за облагородяване на зелени площи в междублокови пространства и градинки, както и за създаване на места за отдих в тях. На одобрените проекти Столична община предоставя в натура и безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, пейки, кошчета за отпадъци и паркова мебел, материали за обновяване на градинските пространства, както и инструменти за тяхната обработка и поддръжка, а гражданите със своите идеи и доброволен труд облагородяват пространствата и създават уютни места за отдих пред домовете си.

Крайният срок за кандидатстване е до 17:00 ч. на 01.09.2022 г. в деловодството на съответните районни администрации. Кандидатите могат да изтеглят насоките за участие в програмата и пълния пакет с документи за кандидатстване от електронния адрес на Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София получи знамето за „Световна столица на спорта“ (СНИМКИ)...

Вълнуваща церемония и спиращ дъха спектакъл белязаха официалното обявяване на София за „Световна столица на спорта...

Прочети още keyboard_arrow_right