Семейства се върнаха в ремонтираните си домове в опожарения бл. 9 в Бухово (СНИМКИ)

photo_library
 • Семейства се върнаха в ремонтираните си домове в опожарения бл. 9 в Бухово

  Снимка: Столица.bg

 • Семейства се върнаха в ремонтираните си домове в опожарения бл. 9 в Бухово

  Снимка: Столица.bg

Днес бе отслужен молебен за здраве и благословение във възстановената сграда, покривът е изцяло нов, сменена е дограмата

Опожарената жилищна кооперация в Бухово вече е напълно възстановена. Заслугата е на Столична община, след като бе създадена добра организация за ремонта, а също и за семействата, чиито домове пострадаха. 

Днес вече всички семейства от бл. 9 в Бухово, чийто жилища бяха засегнати от пожара, са се завърнали в своите домове. Бе отслужен и молебен за здраве и благословение на обитателите днес. Сградата е чисто нов покрив, подменени ВиК и ел инсталация, подменена дограма.

Проектът за възстановяване е направен от Столична община, а средствата за ремонта са осигурени от Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

Евакуираха хората от горяща сграда в Бухово, няма пострадали

Сградата горя през септември на 2019 г., а покривът бе изцяло унощожен и 36 апартамента бяха засегнати от пламъците. Веднага след пожара екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, ръководени от Красимир Димитров, започнаха почиставен и обезопасяване на сградата.

За възстановяването на сградата кметът на Столична община Йорданка Фандъкова възложи да се направи обследване за възстановяване на жилищния блок и на няколко пъти беше в Бухово да провери кък върви възстановянето на щетите.

Настаняват семейство с бебе, от Бухово, в общинско жилище в Люлин

По всички строително-ремонтни дейности работиха екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и „Софинвест“. Първаночално бе изградена изцяло нова покривна конструкция.

"Аварийна помощ и превенция" се грижи за пострадалите в пожара в Бухово (СНИМКИ)

Извършена е и подмяна на дограма на прозорци и врати. На мястото на пострадалите подове и стени в апартаментите са изградени нови, съобразени с противопожарните изисквания. Подменени са електро и ВиК инсталациите.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ВАП: Кметът на София да провери зелената система на столицата...

Кметът на София Йорданка Фандъкова да извърши проверка на зелената система в София. Това изисква Върховна административн...

Прочети още keyboard_arrow_right