Схемите за подвижни съоръжения пред търговски обекти остават същите и през 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg


Срокът на действие на схемите за разполагане на подвижно обзавеждане пред търговски обекти в София – маси за консумация, чадъри, слънцезащитни покрития и др., се удължава, съобщават от НАГ.

Целта е намаляване на административните процедури и облекчаване на гражданите и фирмите. Съгласно заповедта на Главния архитект на Столична община Здравко Здравков, действащите за 2022 година схеми ще се прилагат до края на 2023г.

Автоматичното удължаване на схемите се отнася само за добросъвестните ползватели на общински терени, отбелязват от НАГ. За случаите, в които има констатирани нарушения, схемите изтичат с края на 2022 година и тяхното подновяване става по обичайния ред след отстраняване на нарушенията и заплащане на дължимите глоби и такси.

От Напраление "Архитектура и градоустройство" на Столична община напомнят, че контролните органи на общината извършват регулярни проверки за съответствието на поставените съоръжения с одобрените схеми.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Програмен продукт "Сладко бебе" помага на родителите на деца в де......

Зам.-кметът Дончо Барбалов представи програмния продукт "Сладко бебе", който Столична община използва за управление на а...

Прочети още keyboard_arrow_right