ВАП: И СОС не е приел наредба за отглеждане на селскостопанските животни в общините

ВАП:И СОС не е приел наредба за отглеждане на селскостопанските животни в о

Снимка: Столица.bg

Масово неизпълнение на задълженията на общинските съвети за приемане на наредби за обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопанските животни в общините констатира проверка на ВАП. 
 
Инспекцията е била на територията на цялата страна. С днешна дата от общинските съвети не е изпълнено задължението за приемане на наредби в 138 общини, в това число: Столична, Варна, Велико Търново, Хасково, Кърджали, Търговище, Свищов, Кюстендил, Враца, Монтана, Добрич, Шабла, Созопол, Приморско, Несебър, Трявна, Девин, Самоков, Сандански и др. За Столична община въпросната наредба се отнася основно за кварталите като "Симеоново", "Драгалевци", районите "Витоша", "Връбница", "Кремиковци" и кварталите в тях. Там животни се разхождат по пътните артерии и предизвикват катастрофи не един или два пъти. 
 
Инспекцията е установила още, че 21 от действащите общински наредби, които определят обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни, не съответстват на влезлите в сила изменение на ЗВД от 2019г. 
 
Проверката на ВАП продължава.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Детските кухни в София ще работят въпреки новите мерки-без "Люлин......

Всички общински детски млечни кухни и комплекси за детско хранене за деца до 3 г. ще продължат да работят и в периода на...

Прочети още keyboard_arrow_right