На 22 юли се пуска лентата за София на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора (СНИМКИ)

photo_library
 • На 22 юли се пуска за движение лентата за София на "Тракия" между Чирпан и

  Снимка: АПИ

 • На 22 юли се пуска за движение лентата за София на "Тракия" между Чирпан и

  Снимка: АПИ

 • На 22 юли се пуска за движение лентата за София на "Тракия" между Чирпан и

  Снимка: АПИ

 
След 14 часа на 22 юли- четвъртък, се отваря за движение платното за София по ремонтираните над 23 км от магистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика  завършват планираните строителни работи по магистралата за лятото. Така всички пътуващи  ще могат да карат безопасно по обновения участък  между Чирпан и Стара Загора. Информацията съобщават от АПИ.
С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. 
Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите,  ремонтно-възстановителни дейности на  общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Неделя и понеделник се спира движението по "Хемус" към София на к......

  От 12 ч. на 1 август /неделя/ до 14 ч. на 2 август /понеделник/ се спира минаването на тежкотоварни автомобили н...

Прочети още keyboard_arrow_right