Шейни зоната до х. Алеко на Витоша отваря врати в петък

-

Снимка: "София - европейска столица на спорта"

Шейни зоната до хижа Алеко на Витоша вече е с достатъчно сняг и е обработена, което позволи утре, петък да бъде открита за да работи в първия уикенд на годината, съобщават от фондация „София – европейска столица на спорта“.

След това съоръжението, което бе пуснато преди 3 години по инициатива на „София – европейска столица на спорта“ ще е отворено през цялата зима всеки уикенд от петък до неделя при подходящи метеорологични условия. В останалите дни пистата също ще може да се ползва, но без предпазните мрежи и обслужващ персонал.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеална за спускане с шейни повърхност, а на финала завършва с противонаклон за спиране и безопасност.

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания с аниматори: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. Заявки и подробна информация – на тел. 0876 293132.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Междувременно, в сътрудничество с „Мачирски спорт“ Фондация „София – европейска сторица на спорта“ отвори миналата година и втора специализирана шейни зона, която се намира на малкия склон в местността Офелиите. Там малчуганите могат всеки ден да се наслаждават на спускането по снега. Целта на тези съоръжения е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини.

„София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата – най-близките са Витоша зимен фест на 27 януари край хижа Алеко и Зимен семеен фест на 18 февруари на Офелиите, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата. По време на двата фестивала ще се организират традиционните вече състезания с шейни и много награди.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Витоша ски уведоми Столична община: Симеоновският лифт повече ням......

Симеоновският лиф е затворен и повече няма работи. За "пускането на шалтера" собственикът на съоръженията в планината - ...

Прочети още keyboard_arrow_right