137% ръст на приходите на AtScale за последните 3 години

AtScale

Снимка: AtScale

Компанията отбеляза третия си рожден от стъпването си у нас

„Изминаха 3 години от стъпването на AtScale в България. През това време постигнахме много успехи. Според последните данни, от старта ни у нас досега, отбелязваме над 130% ръст в приходите, привлякохме нови клиенти и развихме нови продукти. Всичките тези постижения се дължат на усилията на екипа в България. Справяте се страхотно и без вас AtScale нямаше как да бъде това, което е днес!” С тези думи Момчил Михайлов, генерален мениджър на компанията за Европа, даде начало на празненството по случай третата годишнина от стъпването на AtScale в България.

Няколко постижения могат да бъдат изтъкнати в последните 36 месеца, които със сигурност са допринесли за успеха на компанията. С отварянето на българския офис, основната задача на IT експертите у нас беше подобряването на продуктите на AtScale. В момента semantic layer-ът, който предлага организацията, позволява много лесна и бърза интеграция за всеки бизнес. Чрез него се постига връзка между Business Intelligence отделите и различните платформи за съхранение на данни. Той позволява много бърз и точен анализ на данни за бизнеса.

След като доказаха своите умения в подобряването и поддържането на продуктите на компанията, българските специалисти бяха натоварени с голяма отговорност, но и с възможността, да развиват всяко нововъведение на AtScale. В началото на годината на експертите у нас бе поверена отговорността да планират, създават и тестват продуктите на компанията. Екипът у нас е в основата на разработването на услугите CloudStart, AI-Link, ROI Calculator, както и много други.

Изпълнителният директор на AtScale Кристофър Линч сподели, че е много щастлив от резултатите, които постига компанията в България. Той определи трите години у нас като приключение, което е наистина успешно. „Поехме голям риск, когато решихме да пренесем развойната си дейност тук. Мемо ни убеди, че българските специалисти са много добри и трябва да направим крачката. Сега съм горд от постигнатото и се надявам да продължаваме в същия дух. Вярвам, че България има потенциала да се превърне в технологичен център, защото има подходящите кадри това да се случи“, допълни Линч. Той зави, че инвестицията у нас си е струвала и е много доволен от начина, по който се развива екипът в България.

Изпълнителният директор определи експертите, работещи в България, като най-голямото предимство, което AtScale има пред конкурентите си. Отдадеността и желанието за развитие са най-големите им позитиви. Линч посочи и като изключителен позитив способността на нашите специалисти да се адаптират към последиците от пандемията, с които се сблъска целия свят през миналата година. 

Американската технологична компания AtScale, чиято дейност е в сферата на управлението на големи информационни масиви (big data), откри първия си европейски офис в София през  2018 г. AtScale е лидер в сферата на съхранението и обработката на големите данни, интеграцията им със системи за business intelligence (BI), както и в облачна трансформация за бизнеси.

*Реклама

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 171 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (84%, 1075 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1273 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Бебешки магазин Baby.bg – какво ще намерите вътре...

Използването на качествени и практични продукти за най-малките е задължително по време на майчинството, споделят от Baby...

Прочети още keyboard_arrow_right