А1 получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“

А1 годишна награда отговорна компания

Снимка: А1

Наградата за телекома беше обявена на онлайн церемония, излъчвана на живо във Фейсбук от Фондация BCause

Само седмица след като А1 обяви, че удвоява събраната през 2020-а от дарения по ведомост сума от 40 000 лева, телекомът получи златен Годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“. В съответствие с противоепидемичните мерки, наградата бе обявена на онлайн церемония. Съорганизиратори на инициативата са Фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС). 

Това е вторият пореден златен знак за телекома, който стана един от носителите на наградата и през миналата година. От тогава до сега броят на дарителите сред служителите, както и общата сума на даренията устойчиво се увеличават. Компанията се утвърди като един от най-големите дарители в страната и на корпоративно ниво, подпомагайки системата на здравеопазването в тежката 2020 година. Дарителството по ведомост е част от цялостната визия на А1 да подкрепя социално значими каузи, сред които е и приемната грижа, за която компанията си сътрудничи с Националната асоциация за приемна грижа.

Пандемията повлия на живота на много нива, провокира ни да бъдем повече и по-често добри, защото трудностите могат да бъдат и възможност. Когато имаме позитивна нагласа, успяваме да видим възможностите за това, подаваме ръка на много хора и каузи, които имат нужда от подкрепа.– каза при получаването на наградата Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България.

 „За компанията ни е особено важно, че всичко, което правим като служители, получава и подкрепата на Лидерския екип. В началото на 2020-а година дадохме обещание, че А1 ще удвои сумата от даренията на служителите за различни каузи и така заедно подкрепихме деца, хора в неравностойно положение, животни в беда с общо 80 000 лева. Удвоихме броя и на съмишлениците на добротворчеството сред колегите в компанията.“ – допълни тя.

А1 предоставя възможност на всички служители сами да решат дали и с колко биха искали да подпомогнат 9 различни социални каузи. Сред тях са Animal Rescue Sofia, фондация „Нашите недоносени деца, център „Тацитус“, стипендиантската програма „Готови за успех“, младите педагози от „Заедно в час“, Фондация „Очи на 4 лапи“ и „Проект Северозапад“, Фондът „Лечение и рехабилитация на деца“, както и Фондация „Dare2Care”, която се грижи за бедстващи животни.

През миналата година ние положихме доста усилия, за да привлечем още колеги за каузата и резултатите показват, че явно сме успели.“ – коментира Биляна Дражева, мениджър „Вътрешни комуникации и корпоративна социална отговорност“ в А1 България. „Затова тази награда е истински повод за гордост и се надявам, че чрез нея ще привлечем още повече дарители. Виждаме смисъл в тези действия и благодарим на всички колеги, които се включиха, както и на организаторите за възможността да помагаме.“ – допълни Дражева в онлайн включването си към събитието.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 199 Гласове)
 • На време (13%, 64 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (18%, 89 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (27%, 135 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 19 Гласове)
Общо гласували: 506 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Вещиците“, „Думи по стените на банята“ и „Ловът“ са сред акценти......

„Вещиците“ е римейк на едноименния филм от 1990-а, създаден по детската книга на Роалд Дал от началото на 80...

Прочети още keyboard_arrow_right