Науката и бизнесът си дават среща в София Тех Парк

Науката и бизнесът се срещат в София Тех Парк

Снимка: София Тех Парк

Първият сезон от съвместния бизнес инкубатор на София Тех Парк и Европейската агенция за ядрени изследвания - ЦЕРН - The Bulgarian Business Incubation Centre ще започне от днес. Началото ще бъде дадено днес от 11:30 ч. в сградата на интерактивния център за наука и технологии "ТехноМеджикЛенд", намираща се на бул. "Цариградско шосе" 111, София Тех Парк).

Инициативата се организира съвместно от ЦЕРН и София Тех Парк. Програмата се изпълнява от Фондация за иновации и технологичен трансфер на София Тех Парк.

В събитието ще участват председателят на Управителния съвет на София Тех Парк Васил Караиванов и изпълнителният директор Тодор Младенов. Чрез онлайн връзка приветствие ще отправят и д-р Джовани Анели, ръководител на Knowledge Transfer Group в ЦЕРН, проф. Стивън Голдфарб, президент на International Particle Physics Outreach Group, проф. Леандър Литов, представител на България в ЦЕРН.

Целта на технологичната програма е да подпомогне и развива идеи и бизнес проекти, като им предлага достъп до уникални технологии, разработени в ЦЕРН.

„Българският ЦЕРН бизнес инкубатор ще подпомогне синергията между науката и бизнеса и ще допринесе за ускоряване на научно-технологичния трансфер. Одобрените бизнес проекти ще получат консултации в различни области, обучение, както и финансиране до 40 000 евро“, съобщават организаторите.

В програмата могат да кандидатстват екипи или стартиращи малки и средни предприятия, които имат интерес и потенциал да внедрят иновативни технологии на ЦЕРН и да ги трансформират от технически концепции до успешни продукти или услуги на пазара. Фирмите трябва да бъдат регистрирани не по-късно от 5 години преди датата на кандидатстване.

Европейската агенция за ядрени изследвания разполага с разработки в голям брой научни и технологични области, които могат да бъдат приложени към всички типове продукти или услуги. Кандидатстването е чрез онлайн формуляр.

Избраните за участие в BIC компании ще имат възможност да се включат и във втория сезон на инкубационната програма на София Тех Парк, където ще получат менторство, експертни консултации в различни области и възможност да използват научните звена в Лабораторния комплекс на технологичния парк.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 141 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 936 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 19 Гласове)
Общо гласували: 1096 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

А1 внедри цялостно решение за дигитализация на образователния про......

А1 и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) демонстрираха цялостно технологично решение за дигитализац...

Прочети още keyboard_arrow_right