Нестле България получи втори сертификат за инвеститор клас А за 2021г

Нестле България

Снимка: Нестле България

Компанията подчертава позициите си на стратегически инвеститор в България с инвестиции от 21 млн лева, даващи старт на производство на втора глобална марка

Нестле България получи сертификат за инвеститор клас А от Министерство на икономиката. Отличието бе връчено днес, 26.11.2021г, на церемония в Министерски съвет. Компанията получи отличието за инвестицията си от над 21 млн.лв, вложени в нови производствени мощности за старт на ново производство във шоколадовата си фабрика в София.

Новото производство бе открито в началото на ноември и е свързано с производството на втората глобална марка на Нестле - шоколадовите бонбони Smarties®.  Инвестицията е в оборудване от най-ново поколение, чиито автоматизирани процеси гарантират чисто и ефективно производство, щадящо околната среда. Опаковките на Smarties® са от 100% рециклируема хартия и с изцяло натурални съставки. До края на годината планът е да бъдат произведени 2 300 000 консуматорски опаковки Smarties® които са предназначени не само за българския пазар, но и за износ към 10 страни по света. Във връзка с новото производство компанията открива и нови 70 работни места.

 „Получаваме за поредна година сертификат за инвеститор клас А. Това за нас е голямо признание за усилията ни и ангажимента на компанията да инвестира в българската икономика. Признание е и за политиката ни да бъдем авторитетен и отговорен участник на българския пазар не само в сферата на храни и напитки, но и непрекъснато да работим за подобряване на бизнес средата, модернизиране на производството, условията на труд с грижа за околната среда. Благодарим на българските институци за продуктивния диалог и за това, че оценяват нашите усилия. Това е сериозна мотивация да продължим в тази посока.”, заяви на церемонията Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

“За нас е важно, че такъв тип инвестиции правят следващата крачка за преход към кръгова икономика. Най-искрените благодарности от името на Министерството на икономиката към такива инвеститори като Нестле. В последните няколко месеца съвместно направихме много за това за България да се говори вече като за страна, където е добре да се инвестира и която започна да променя модела на поведение към бизнес средата.”, каза министър Даниела Везиева при връчването на наградата на г-н Стоилов.

Министерство на икономиката издава сертификати за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите. Отличието се дава на инвестиционни проекти, свързани със създаването на ново предприятие, с разширяването на съществуващо предприятие, с разнообразяване на производството на предприятието с нови продукти или със съществена промяна в цялостния производствен процес на съществуващо предприятие. През 2020 г. Нестле България също получи сертификат клас А за инвестицията си от близо 22 млн. лв. за дигитализация на производството във фабриката в София и разширяване на портфолиото от продукти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Къде ще прекарате Коледните и Новогодишни празници?
 • София! (53%, 23 Гласове)
 • В България с роднини (28%, 12 Гласове)
 • На почивка в България (2%, 1 Гласове)
 • В чужбина (7%, 3 Гласове)
 • На работа съм (5%, 2 Гласове)
 • Не съм решил (5%, 2 Гласове)
Общо гласували: 43 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ROSSINI стана ресторант на годината...

“Ресторант на годината” стана ресторант Rossini по време на престижните награди “Business and Fashion ...

Прочети още keyboard_arrow_right