Общинският щаб реши: Заведенията в София затварят в 23.30 часа

Общинският щаб реши: Заведенията в София затварят в 23.30 часа

Илюстративна снимка

Заведенията в София трябва да работят до 23.30 часа. Това реши Общинският оперативен за COVID-19. Ограничаванета на работното време на ресторантите е една от мерките срещу разпространението на коронавирус.

В 23.30 часа трябва да приключат работа заведенията за хранене и питейните заведения за срока на действие на заповедта на министъра на здравеопазването - 12 ноември т. г. Вечерният час за заведенията влиза в сила от 1 ноември т. г., реши днес Софийския оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19. Предложението за ограничаване на работното време на заведенията е на браншовите организации.

Заседанието на щаба се ръководи от столичния кмет Йорданка Фандъкова и на него присъстваха д-р Маева, изпълняваща длъжността директор на Столичната РЗИ и комисар Хаджиев – директор на СДВР, както и представители на браншовите организации.

Ситуацията в София остава тревожна през последните дни, коментира Йорданка Фандъкова. Само за последните 24 часа заразените н столицата са 1048, расте броят на настанените в болница за лечение. Остава изискването за строг контрол за спазването на мерките, подчерта кметът Фандъкова.

Въвеждат краен час на работното време на заведенията в София

Продължава строгият конконтрол за носене на маски и извършване на дезинфекция. Полицията и Столичната РЗИ ще контролират спазването на карантина. Проверени са 820 лица, на които е наложена карантина, съобщи комисар Хаджиев.

За последните 7 дни при проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция са съставени 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и 160 полицейски разпореждания. Полицията и екипи на РЗИ са извършили проверки на нощни заведения, както и на хора, които трябва да спазват карантина.

Полицаи и служители на ЦГМ продължават с постоянните проверки за носенето на маски в градския транспорт. Директорът на Столична РЗИ д-р Маева посочи, че ситуацията във столицата остава тревожна.От извършени проверки на нощни заведения в София и са съставени три предупреждения за спазване на мерките.

Екипите на Столичен инспекторат са проверили 7355 търговски обекти за спазването на противоепидемичните мерки. За периода от 10 до 29 октомври инспекторите са съставили 8 акта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (39%, 119 Гласове)
 • На време (16%, 48 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 52 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 79 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 309 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Физическата карта на Pay by VIVACOM е без такса за издаване и дос......

Само в периода 23.11 – 29.11.2020 г. потребителите на Pay by VIVACOM имат възможност да заявят уникалната за Бълга...

Прочети още keyboard_arrow_right