Променя се графикът за издаване и плащане на фактури за някои клиенти на Електрохолд в два района на Столична община

Променя се графикът за издаване и плащане на фактури за някои клиенти на Ел

Снимка: Електрохолд

Поради поетапното въвеждане на система за дистанционно отчитане от Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад) през август 2023 г. ще се промени графикът на отчитане на средствата за търговско измерване на някои клиенти на Електрохолд Продажби в столичните райони Люлин и Връбница.

Заради тази промяна е възможно част от клиентите там еднократно да получат две фактури в рамките на един месец за два различни отчетни периода, като единият период ще обхваща до 31 дни, а другият ще е по-кратък.

Във връзка с променения от електроразпределителното дружество график на отчитане тези клиенти ще имат нов срок за плащане на фактурите. Всяка от фактурите ще бъде издадена, както и досега, на база на реално извършен отчет от ЕРМ Запад на консумираната електроенергия за всеки период.

Следващите фактури ще се издават и изпращат регулярно, съобразно с новия график на отчитане на електроразпределителното дружество. Информация за срока на следващо отчитане и срока за плащане са посочени във фактурата.

Пример:

На 10.08.2023 г. „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД извършва регулярен отчет на средството за търговско измерване /електромер/ на обекта по текущия график и „Електрохолд Продажби“ ЕАД издава фактура за периода 11.07.–10.08.2023 г. На 20.08.2023 г. се извършва отчет на средството за търговско измерване на обекта по новия график, на база на който снабдителното дружество издава фактура за периода 11.08.–20.08.2023 г. В следващите месеци обектът ще се отчита по новия график, в случая на 20-то число. Периодите за отчет, както и досега, могат да бъдат намерени на сайта на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Vivacom спечели злато в престижния конкурс „Effie България“ с кам......

Vivacom спечели първо място в престижния конкурс „Effie България“ в категория „Услуги“ за реклам...

Прочети още keyboard_arrow_right