ЦГМ се включва в Webit.Festival Europe 2019

Уебит София

Снимка: Столица.bg

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще участва в провеждащия се  на 14 и 15 май т. г. Webit.Festival Europe 2019 в София. Общинската структура ще представи пред наши и чужди гости, как се развива градският транспорт в София. Също така ще се види и разработеният нов електронен спиркознак, а до него ще има мобилно бюро за зареждане на превозни карти. 

На Webit от образователен център „Технократи“ ще се похвалят с малка водородна кола, а екипът ще разясни механизма за работата на горивните клетки. Интересна ще е демонстрацията на процеса за добиване на водород в реално време.

Около 20 лектори, 13 презентации, софийски организации и общински програми в подкрепа на местния бизнес ще бъдат представени на дигиталния форум. Гости от чужбина пък ще покажат успешно реализирани проекти от предприемачи. Партньори от Виена, Гьотеборг и Амстердам ще са част от двудневната програма в изложението.

В мисията за развиване на потенциала на столицата, в  зоната SOFIA’s PLACE домакини ще са  Столичната община, Столичната агенция за инвестиции (Invest Sofia), Асоциацията за развитие на София (АРС), ОП „Туризъм“, Зелена София, Общинският гаранционен фонд за малки и средни предприятия (ОГФМСП) и Центърът за градска мобилност (ЦГМ).

В SOFIA’s PLACE ще се представят проекти и презентации, обединени в две теми, като първата е "Градско развитие и международни партньорства".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

НОИ с втора дата за изплащане на обещетения за безработица...

Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати 4,925 милиона лева на 10 817 безработни лица. Те получават пари...

Прочети още keyboard_arrow_right