"Воден банкрут" грози София при по-дълга суша

вода

Снимка: Столица.bg

София използва ресурсите си от вода по начин, който застрашава многомилионното население на столицата с "воден банкрут". Това означава, че има голяма разлика между употребяваната живителна течност и наличните възобновяеми източници. Потреблението в битовия, частния и земеделския сектор не отговаря по никой начин на водните ресурси и запасите на повърхността и подпочвените води. Това води до едно- населението и бизнесът са заплашени от "воден стрес". А факторът, който би отключил тези лоши прогнози, е една малко по-продължителна суша.

Данните са от световния Атлас на водния риск, предоставен от американската организация Световен ресурсен институт, цитирани от "Дневник". В групата на местата с висок воден риск са и София- област и област Пловдив. Първенец в класацията обаче е област Кърджали. По скалата от 0 до 5 / от най-малката до най-голяма опасност/ единици областта е с 4,78 единици. Столицата е с 4,52 пункта при максимален индекс на риска пет единици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и страната: Последен срок за подаване на данъчна декларац......

5 май е последният срок, в който гражданите в София и страната трябва да декларират доходите си от миналата година и да ...

Прочети още keyboard_arrow_right