БСП - София стартира подписка за запазване на Паметника на Съветската армия

-

Снимка: Facebook

Председателят на БСП - София Иван Таков поиска от социалистите в столицата да бъдат активни в предстоящата кампания и да разкажат на хората за лявата идея. Това стана по време на общоградска среща с кандидатите за народни представители от трите листи.

Над 500 членове от всичките 24 организации на социалистите в София се събраха в Аула Максима на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на която имаха възможност да изкажат мнение или да зададат въпрос. Иван Таков представи екипа, с който той и членовете на предизборния щаб ще работят в София по време на кампанията. Това са 24-те районни председатели, които ще бъдат на терен, заедно с кандидатите за народни представители.

"В предстоящата кампания ще положим повече усилия за работа с хората, ще се срещаме, ще говорим, ще убеждаваме, каза лидерът на столичните социалисти. - В последните години на пандемия изоставихме тези работещи практики. Време е да си ги припомним".

Иван Таков призова всички в залата още от днес да започнат кампанията и за местните избори, които ще се проведат през есента. "Да работим умно и мотивирано, да покажем че БСП не е партия от избори на избори, каза още той. - Да работим за партията, за нейното и нашето бъдеще. Уверен съм в успеха, ако работим заедно".

Лидерът на БСП - София се обърна към районните председатели с думите: "Тук сме, не сме се отказали от БСП. Виждаме с очите си, че партията е жива. Мога да ви обещая много работа в следващите месеци. И да ви кажа, че е несравнимо чувството на удовлетворение от добре свършената работа. Нямам свръхочаквания за 2-ри април. Но тази среща, откровеният ни разговор, са надежда и стимул. Надявам се за всички да е така. Едно е сигурно - каквито усилия положим, такива резултати ще дойдат. Бъдете отговорни, защото всички ние разчитаме на вас. България има нужда от силна БСП".

Иван Таков добави, че предстоящата предизборна кампания е възможност за БСП. "Тя е възможност да свършим много по-важна политическа работа и да съхраним партията. Защото, нека да сме честни и да си кажем, че не очакваме фантастични резултати на тези избори, заяви той. - В тази кампания трябва да отидем при хората и да им кажем коя е БСП днес и за какво се бори. Да им разкажем за лявата идея. Да убедим хората, че сме сериозна партия, която умее да защитава социалните групи, които представлява. Да им обясним, че това, в което живеем, е див капитализъм. За някои той е добър, за мнозина е лош. И само с борба с корупцията няма да постигнем справедливост. Трябва поне да опитомим този капитализъм. Защото хората в България са много по-важни от печалбите на шепа милионери".

Лидерът на БСП - София призова всички социалисти активно да се включат в събирането на подписи за запазването на Паметника на Съветската армия на мястото му в Княжеската градина. Всеки от присъстващите в залата получи форма за подписка, за да може да събира подкрепа от съкварталците си. "Фашизмът може да се върне под най-невинно прикритие, предупреди Иван Таков, цитирайки думите на Умберто Еко. - Наше задължение е да го разкрием и да посочим с пръст всяко негово проявление - всеки ден, във всяка част на света. С тази подписка поставяме началото на кампанията за запазване на нашата история. Нека не забравяме, че антифашизмът е основна част от историята на партията ни. Той е фундаментът, върху който тя стои вече над 130 години".

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 278 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Със “София на светло” столичната коалиция ПП-ДБ (Спаси София) отк......

С послание за светлина, осветяване, просветляване и много, много лъчи от светлинки на телефони на присъстващите се откри...

Прочети още keyboard_arrow_right