Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Одобрявате ли предложения от Трифонов кабинет?
  • Да, Слави ще направи правителство. (26%, 206 Гласове)
  • Не, нямат достатъчно депутати. (36%, 288 Гласове)
  • Не се интересувам от политика. (3%, 21 Гласове)
  • Нови избори. (28%, 228 Гласове)
  • Незнам, време е за плаж. (7%, 58 Гласове)
Общо гласували: 801 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 1933
В София и страната: Подадени са 6 жалби и 44 сигнала в ЦИК до 13:30 ч.

В София и страната: Подадени са 6 жалби и 44 сигнала в ЦИК до 13:30 ч.

11,96 % е активността към 11 часа за страната. Има подадени 6 жалби и 44 сигнала, съобщи БНТ. ЦИК реши за 42 секции да се премине към хартиени бюлетини. РИК да преценяват в кои секции да се минава към хартия. РИК-ове са подали такива решения за 1 секция в Бургас, 1 в София, 1 във Враца и 1 в Плевен. Извън страната - 1 машина в Испания за кратко е спряла, но е продължила.

comment 0
visibility 1020
Стационарна и мобилна изборни секции в "Пирогов"

Стационарна и мобилна избирателни секции в "Пирогов"

  В най-голямата спешна болница у нас- "Пирогов" има открити две изборни секции. Едната е стационарна - за всички настанени в болницата и за дежурния персонал, а другата е мобилна, която ще осигури възможност на всички пациенти с COVID-19 да упражнят правото си на глас. За това съобщават от болницата в социалната мрежа.    11 пациенти от COVID-19 отделението са изявили предварително желание да гласуват. Всеки новопостъпил също може да се включи във вота. На миналите избори през април месец в "Пирогов" гласуваха общо 144 пациенти с COVID-19. Близо 300 бяха пациентите с други заболявания, лекарите и персоналът, които гласуваха в традиционната секция. И на тези избори са осигурени най-висок клас защитни облекла за членовете на мобилната секционна комисия и дезинфектанти в стационарната секция.   Във ВМА също има направена стройна организация за изборния ден. Своето право на глас ще могат да изразят всички дежурни медицински екипи и други служители, както и настанените за лечение пациенти. Създадена е организация за гласуване и от страна на хоспитализираните лица в двете инфекциозни клиники на болницата, където се намират пациенти с COVID-19 и други инфекциозни заболявания. Предприети са всички необходими мерки за безопасно осъществяване на процеса, съгласно приетия здравен протокол.    

comment 0
visibility 960
В София малко над 400 души ще гласуват от домовете си

В София малко над 400 души ще гласуват от домовете си

В София малко над 400 души ще гласуват от домовете си. 14 подвижни секции обикалят адресите, съобщи bTV. Гласуването с подвижни урни протича спокойно. На един от адресите нямаше човек, който да отвори на мобилната комисия. 15 адреса са обслужени до 12 ч. Това е половината от подалите заявление за гласуване с подвижна урна. При нея упражняването на вот става само с хартиени бюлетини.

Реклама
comment 0
visibility 3958
Данни за избирателната активност за Столична община

Първи официални данни за избирателната активност за Столична община

От ЦИК съобщиха официалните данни за избирателната активност за Столична община и градовете в страната, съобщават от Нова телевизия. Към 11 часа избирателната активност в страната бе 11,85 процента. Ето и точните проценти за София и останалите градове:   Обща избирателна активност за Столична община - 11,91% 23 РИК-София - 13,21% 24 РИК-София - 9,90% 25 РИК-София - 12,64%   За страната:  Благоевград - 10,38% Бургас - 12,31% Варна - 13,09% В. Търново - 13.93% Видин - 14,56% Габрово - 13,89% Добрич - 11,93% Кърджали - 7,53% Кюстендил - 10,28% Ловеч - 13,42% Монтана - 14,90% Пазарджик - 10,95% Перник - 14,47% Плевен - 12,35% Пловдив обл. - 7,65% Разград - 12,41% Русе - 11,7% Силистра - 12,10% Сливен - 10,67% Смолян - 15,37% София обл. - 13,95% Ст. Загора - 13,83% Търговище - 12,09% Хасково - 13,74% Шумен - 11,87% Ямбол - 13,31%    

comment 0
visibility 1208
От ЦИК: Към 11 часа избирателната активност е 11.85 процента

От ЦИК: Към 11 часа избирателната активност е 11.85 процента

11.85% е избирателната активност към 11 часа за София и страната. Това бе обявено от ЦИК, съобщават от Нова телевизия. Най-активи са били избирателите във Враца - 16.22%. А най-слабо активи са в Пловдив - град - 5.58%.  

comment 0
visibility 4133
Бойко Борисов: Изборите са по Венецуелски, по Мадурски, добре че сме живи

Бойко Борисов: Изборите са по Венецуелски, по Мадурски, добре че сме живи

Добре че сме живи, чудя се как не ни избиха тези! Това заяви експремиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРб след като гласува в училище в Банкя. Преди да даде вота си той бе посрещнат от кмета на Банкя Рангел Марков и бивши депутати, сред които Красимир Велчев и Лъчезар Иванов. "Тези правят избори по Венецуелски, по Мадурски. Тотален хаос в страната, а в чужбина е кражбата на века. Влизат специалисти в секции в чужбина, пипат машините, никой не ги зная какви са, обаждат ни се от Бурса, Турция. Хаоса, който създадоха е видими. Часове на опашки, ЦИК спи, хиляди жалби, спрени машини, няма хартия, няма принтери, тотален хаос. Тяхната цел е да провалят изборите, демокрацията е лошо нещо за тях, Бойко Рашков да кърка пред президенството и вие да го снимате. Рашков направи параван, докато хвърляше всеки ден обвинения срещу ГЕРБ, сега ще видите какво са правили другите партии в циганските махали. Това са деветосептемврийци, добре че сме живи и не ни убиха", коментира изборният ден Бойко Борисов пред журналисти. На въпрос дали ще има правителство той заяви: Да не впрягаме каруцата пред коня, нека нашите избиратели да останат днес живи, че в тази жега, на тези опашки. В Изгрев стоят с часове на опашка и се обаждат, а за провинцията да не говорим. "При всякакви безобразия няма да касираме изборите, защото тези трябва да покажа цялото си лице - мутренско", каза Бойко Борисов.

comment 0
visibility 1047
За втори път парламентарни избори за 3 месеца и за първи път изцяло машинно

За втори път парламентарни избори за 3 месеца и за първи път изцяло машинно гласуване

За втори път, за последните 3 месеца българите дават своя глас, за да определят състава на 46 Народно събрание. И за втори път парламентарните избори са в извънредна епидемична обстановка. За първи път обаче гласуването е изцяло машинно. Това реши за краткото си, едномесечно съществуване 45 Народно събрание. Какви ще са резултатите и колко политически разнообразен ще е следващия парламент на България? Ще се състави ли стабилно правителство, са въпросите, които вълнуват българите. За разлика от парламентариня вот на 4 април т. г. заболевамосттаот COVID-19 е доста по ниска. Днес обаче големият въпрос е не коя политическа формация ще е победител, а коя ще има мнозинство и каква политическа подкрепа ще оплучи за съставянето на стабилно правителство. Според социолгическите проучвания в Народното събрание ще влязат депутати на 6 политически сили, а на ръба на заветната 4-процентна граница са 2.Прогнозите за избирателната активност е близка до тази от април - малко над 50%. Кой обаче ще се реши битката за мнозинство в 46 Народно събрание - преференции, гласуващи в България или в чужбина? 6 711 048 имат право на глас, а изборът за депутати е между представителите на 23 партии или коалиции. Изборният ден продължава до 20 часа, но може да бъде удължен с решение на ЦИК.

comment 0
visibility 1942
Технически проблеми с машините в София- област спъват вота

Технически проблеми с машините в София- област спъват вота

Технически проблеми с машините на някои места в София- област създават трудности на гражданите да упражнят правото си на глас, съобщават от БНР. Спънки са открити в 26 избирателен район - София област, съобщи пред медията председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров.   "В 26 избирателен район в Софийска област също има проблем с машинното гласуване. Изборите трудно започнаха в голяма част от общините в Софийска област", посочи Димитър Димитров. В Костинброд дори не е започнал изборният ден заради проблем с машините.   Той обясни още, че "Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякъде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдигне телефона, обаче сега го вдигат".   За 10 минути спря токът в столичния Младост, гласуването в 10 училище не е спирано    В "Обеля" първият гласоподавател е на 72 години, дал своя вот за 14 секунди      С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват.  

comment 0
visibility 1562
В "Обеля" мъж на 72 години гласува за 14 секунди

В "Обеля" първият гласоподавател е на 72 години, дал своя вот за 14 секунди

В столичния квартал "Обеля" гласуването е започнало без проблем. Желаещи да упражняват правото си на глас е имало още в 7 сутринта. Първият, който е застанал пред машината в 7.02 ч., е бил мъж на 72 години. Той е дал своя вот за 14 секунди. Това каза пред БНР секретарят на 16 избирателна секция в кв. „Обеля“ Емануела Антова. Хората са казали, че гласуват за по-добро, за по-високи пенсии.    „Не очакваме сериозни затруднения с машинното гласуване, имаме опознавателни материали, около 20 секунди отнема най-дълго гласуването на човек, нямаме притеснения, че накрая на изборния ден ще има заснемане“, каза пред медията Емануела Антова.   За 10 минути спря токът в столичния Младост, гласуването в 10 училище не е спираноСтоличани имат разнопосочни мнения за машинното гласуване. Част от тях не са притеснени, но други имат страхове, освен това част от тях не искат да гласуват с машина, дори считат, че изборът може да се манипулира.   На две места в София има секции, където се гласува с хартиени бюлетини. Едната е в район Студентски град, а другата в село Плана, район Панчарево.    

comment 0
visibility 1293
Христо Иванов: Ще работим да се състави кабинет и за дълбоки трансформации

Христо Иванов: Ще работим да се състави кабинет и за дълбоки трансформации

"Да обърнем нова страница България да продължи към промяна. това каза лидерът на Демократична България Христо Иванов след като гласува в столицата. "Има нужда от дълбока трансформация и мисля, че всички хора го искат. Оптимист съм и трябва да си свършим работата. Всичко опити да ни се внуши страх и хаос са неоправдани. Трябва да инвестираме доверие. Очаквам изненадващ резултат и честни избори", каза Иванов. Той призна, че Демократична България Ще работим да се състави кабинет, но не просто кабинет, а да има амбициите за дълбоки трансформации.

comment 0
visibility 1379
За 10 минути спря токът в столичния Младост,  гласуването в 10 училище не е

За 10 минути спря токът в столичния Младост, гласуването в 10 училище не е спирано

За 10 минути е спрял токът в столичния "Младост"  и по-точно в 10 училище където има изборна секция. Машинният вод обаче не е прекъсван, тъй като техниката е продължила да работи на резервно захранване. "Около 8.55 часа изгасна токът, мислехме, че е локален проблем. Не е прекъснато гласуването, имаше допълнително захранване и всички машини работеха. Сигнализирахме енергоразпределителното дружество и съобщиха, че е при тях проблемът и след 10 минути възстановиха захранването. Към хартиено гласуване ще се премине единствено и само пир непреодолими пречки", обясни председателят на секционната избирателна комисия пред Нова телевизия. В тази софийска секция трябва да гласуват 651столичани на само една машина.

comment 0
visibility 4030
ГЕРБ-СДС закри кампанията с концерт „По силни от хаоса“ в столичния Северен

ГЕРБ-СДС закри кампанията с концерт „По силни от хаоса“ в столичния Северен парк (СНИМКИ)

Милена Славова, Анета Вълканова и Pavell & Venci Venc огласиха столичния Северен парк в столичния район Надежда тази вечер. Изпълненията им събраха хиляди на концерта „По силни от хаоса“, организиран от ГЕРБ-София. Това бе финалното събитие, с което ГЕРБ закриха изборната си кампания. Сред хората бяха и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в София.  Традиционно лидерът Бойко Борисов имаше най-много почитатели, които се ръкуваха и снимаха с него. Повече от час експремиерът не можа да си тръгне, но разговаря с всички хора, които бяха на концерта „По силни от хаоса“. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 1235
Христо Иванов: И служебният енергиен министър мълчи за ТЕЦ Варна на Доган

Христо Иванов: И служебният енергиен министър мълчи за ТЕЦ Варна на Доган

Прокуратурата, НАП и Министерството на енергетиката мълчат по въпросите за придобиването на ТЕЦ Варна от Ахмед Доган и обслужването му от държавата, заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във видео, излъчено на живо във фейсбук.  Той изброи сигналите на “Демократична България” затова с какви пари Доган придобива централата, как изведнъж получава всички необходими лицензи, отказвани с години на предишния собственик, как изведнъж получава договор за студения резерв и дали е можел да го осигури.тук започват да се изливат нашите пари по схемата със студения резерв. Иванов посочи, че по въпросите мълчат и прокуратурата, и НАП, и Министерството на енергетиката. “Мълчи не само енергийното министерство на Теменужка Петкова от ГЕРБ, мълчи и енергийното министерство на служебното правителство”, заяви Христо Иванов. “За пристанище “Езерово” към ТЕЦ Варна поставихме въпроса как така изведнъж д-р Доган придоби контрол върху кейовата стена. Как така държавното предприятие “Пристанищна инфраструктура”, в което е бил сегашният служебен транспортен министър му дава ползването за тази стена в заобикаляне на закона - мълчание при ГЕРБ, мълчание при служебното правителство”, каза още Иванов.  Той напомни проблема с удълбочаването на Варненското езеро по непрозрачен договор, даден без конкурс на руска фирма. “Министерският съвет на Бойко Борисов взима решение да плати за удълбочаването по маршрут, който води основно тук и който обслужва схемата за това трафика от пристанище Варна да бъде прехвърлен постепенно към порт Доган. Още една стратегическа далавера”, заяви Христо Иванов.  Той добави, че земята край теца се предвижда да се превърне в 60-мегаватов фотоволтаичен парк, а Доган планира той да се включи в новата водородна икономика.  “Всичко това е много хубаво, но най-хубавото е, че това се планира да бъде финансирано със 100 милиона публични средства от зелената сделка. Това е само началото. Тези стратегически далавери, които съединяват на едно място корупцията, политическото влияние, неотговорените въпроси за това как един философ изведнъж става милионер или милиардер. Съединява в едно въпросите как поредица български правителства го обслужва и мълчат”, заяви Хрито Иванов.  “Срещу този модел се борим единствено ние. Много е важно да махнем Борисов и ГЕРБ, но сме единствената партия, която ясно казва: Това няма да е достатъчно, без да прекъснем възможността на Сарая на Доган на Държавна сигурност да си прави подобни далавери с публични средства за сметка на нашия енергиен и транспортен суверенитет”, уверен е той.  Христо Иванов напомни снимките на активисти на ДПС с фланелки с лика на Делян Пеевски. Според него с тази демонстрация от ДПС “нагло казват, че нямат намерение нищо да се променя”, дори когато САЩ им посочват със санкциите по закона “Магнитски”, че Пеевски е корумпиран. “Ние сме единствените на политическата сцена, които имат гръбнака да се борят срещу това”, заяви още Иванов и призова хората в неделя да излязат и да гласуват, защото в понеделник ще е късно. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 6536
Анкета на Столица.bg показва как ще гласуват столичани

Анкета на Столица.bg показва политическата нагласа за 11 юли

Как ще гласуват столичани и ще има ли политически размествания в трите МИР-а в София от резултатите от 4 април т. г.? Всичко ще е ясно и категорично в понеделник. За парламентарните избори на 11 юли, неделя, софиянци подреждат ГЕРБ, Демократична България, "Има такъв народ", БСП, Българските патриоти, "Изправи се! Мутри вън!", други и ДПС, сочат резултатите от анкетата на Столица.bg. На 11 юли се очаква трите партии да са с минимална разлика, но едва в понеделник ще е ясен победителят. На въпросите на медията са отговорили 1032 човека. От тях 35% са за ГЕРБ, следван с 24% от традиционно силния си съперник в столицата - Демократична България. 21% за "Има такъв народ", 7% за БСП, 3% за Българските патриоти и по 2% за "Изправи се! Мутри вън!" и други. В София ДПС събира отчайващия 1%.

comment 0
visibility 1020
Концерт „По силни от хаоса“ с участието на Милена Славова, Анета Вълканова

Концерт „По силни от хаоса“ с участието на Милена Славова, Анета Вълканова и Pavell & Venc...

Парламентарни избори 2021 - Платена реклама Концерт „По силни от хаоса“ с участието на Милена Славова, Анета Вълканова и Pavell & Venci Venc организира ГЕРБ-София. Събитието ще се състои на 09 юли, петък от 18.00 часа в Северен парк /главен вход на бул. Никола Жеков (при езерото)/ На концертът ще присъстват кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в София. Купуването и продаването на гласове е престъпление!