Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 33 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 19 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 18 Гласове)
Общо гласували: 157 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 3348
Екзитпол: Васил Терзиев е новият кмет на София

Екзитпол: Васил Терзиев е новият кмет на София

Васил Терзиев от „Обединени за София“ (ПП-ДБ, "Спаси София) ще е новият кмет на столицата. На балотажа днес той побеждава с около 8% Ваня Григорова (БСП/“Левицата“). Това показват резултатите от екзитполовете на агенция „Тренд“, съобщава Нова телевизия. Предварителните данни сочат, че за Терзиев са гласували 51,9%, а за Григорова 43,4%. Хората, които не са подкрепили нито един от двамата, са над 4%. Васил Терзиев или Ваня Григорова? Който и да е, ще е 65-ият избран кмет на столицата. Йорданка Фандъкова беше първата жена на този пост и най-дълго управлявалият кмет на столицата. Избирателната активност в столицата днес беше по-ниска отколкото на първи тур. До урните в София отидоха около 34% Миналата неделя Васил Терзиев получи 31,80% подкрепа, или 119 121 гласа, а Ваня Григорова – 21,59% подкрепа, или 80 875 гласа.

comment 0
visibility 650
Към 17:00 ч.: Избирателната активност в София е 25,9%

Към 17:00 ч.: Избирателната активност в София е 25,9%

Избирателната активност в София към 17:00 часа е 25,9%. Това сочат данните от екзитпол на агенция „Галъп”, направен по поръчка на Нова телевизия. В 11 столични секции гласуването с машини е спряно поради проблеми с машините, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Полина Витанова. Правото си на глас в Пловдив до момента са упражнили 17,4% от избирателите. По-висока избирателна активност има в Благоевград – 33,9%. Във Варна 24% от имащите право на вот вече са гласували.

comment 0
visibility 593
174 сигнала за изборни нарушения са подадени в София и областта днес

174 сигнала за изборни нарушения са подадени в София и областта днес

От началото на предизборната кампания до 15 часа днес в СДВР и в Областната дирекция на МВР-София са получени общо 2526 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Само в деня на балотажа до този момент техният брой е 174, сочат данните на Ситуационния център. Напомняме, че сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg., както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР. До момента са образувани 210 досъдебни производства (58 бързи и 152 - по общия ред), от тях 180 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 30 - за други нарушения, свързани с изборния процес. По апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота, са разпределени, както следва: АП-София - 83; АП-Бургас - 48; АП-Пловдив - 20; АП-Варна – 49; АП-Велико Търново – 9. Продължава работата и по други сигнали, по част от които е възможно да се образуват нови досъдебни производства, съобщават от прокуратурата.  Продължава ускореното издаване на удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. За периода от 31 октомври до 14 часа днес звената „Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР са издали 488 удостоверения. Само в днешния ден те са 109. Нормална е обстановката по граничните пунктове, трафикът през отделни ГКПП е интензивен за товарни автомобили. Създадена е организация за осигуряването на нормална пропускателна дейност през ГКПП и своевременно осъществяване на граничните проверки. Към момента на територията на страната не са възниквали произшествия от компетентността на ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите. Пожарни екипи оказват съдействие на територията на общините, в които има обявено бедствено положение след бурния вятър и интензивните валежи.

Реклама
comment 0
visibility 1118
19,5% от избиратели в София са гласували до 15 ч.

19,5% от избиратели в София са гласували до 15 ч.

19,5% е избирателната активност в София към 15:00 ч. Това сочат данните от екзитпол на агенция „Галъп”, направен по поръчка на Нова телевизия. По-висока избирателна активност има в Благоевград – 27,1%. Във Варна 18,8% от имащите право на вот вече са гласували. Най-слаба е тя в Пловдив, където правото си на глас до момента са упражнили 13,5% от избирателите.

comment 0
visibility 495
37 нарушения на изборното законодателство днес в София и областта

До 11 ч. в деня на балотажа: 37 нарушения на изборното законодателство в София и областта

От началото на кампанията до 11:00 часа днес в СДВР и Областната дирекция на МВР-София са получени общо 2389 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Само в деня на балотажа те са 37, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. Напомняме, че сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР. До момента са образувани 206 досъдебни производства (57 бързи и 149 - по общия ред), от тях 177 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 29 - за други нарушения, свързани с изборния процес. Продължава ускореното издаване на удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. За периода от 31 октомври до 10 часа днес звената „Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР са издали 379 удостоверения. Само в днешния ден те са 33. Нормална е обстановката по граничните пунктове, трафикът през отделни ГКПП е интензивен за товарни автомобили. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки. Към 9.30 часа днес на територията на страната не са възниквали произшествия от компетентността на ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите. Пожарни екипи оказват съдействие на територията на общините, в които има обявено бедствено положение след бурния вятър и интензивните валежи.    

comment 0
visibility 973
Гласуването с машина в София може да бъде преустановено

Гласуването с машина в София може да бъде преустановено

Гласуването с машина в София може да бъде преустановено, съобщиха от Общинската избирателна комисия преди обед, цитирани от Нова телевизия. Причината е, че в почти всички райони машините масово не изкарват разписки или дават смачкани, твърдят оттам. На много места гласуващи казват, че са пожелали да дадат своят глас за двата избора - и за кмет на столицата, и за кмет на район, но впоследствие излизала само част от разписката, а не цялата. Такъв случай има в 51-во училище. Към момента все още има неработещи машини в „Триадица", „Изгрев", „Възраждане", „Красна поляна" и „Кремиковци". От Общинската избирателна комисия в София казват, че очакват указания от ЦИК как да процедират оттук нататък. Към 12:00 часа избирателната активност в София по данни на Общинската избирателна комисия е била 6,5%. На първи тур към този час е била 8,5%.

comment 0
visibility 931
Проблеми с машините на много места в София

Проблеми с машините на много места в София

На много места в столицата е имало проблем с машините в началото на изборния ден, съобщава Нова телевизия. В много от случаите бюлетините са излизали от машините празни или са били смачкани. За район "Изгрев" има и сигнал, при който избиратели твърдят, че са отбелязали да дадат своя глас и за двата вида избор  - за районен кмет и за кмет на София, но е излязла само една бюлетина от машината. Към 10:00 часа те все още не са поправени. Спрелите машини са в районните "Триадица", "Възраждане", "Кремиковци" и "Слатина".

comment 0
visibility 554
Васил Терзиев: Всеки глас има значение, силата е в хората

Васил Терзиев: Всеки глас има значение, силата е в хората

„Силно вярвам, че ако софиянци излязат да гласуват, машинациите няма да се отразят на вота като цяло. Всеки глас има значение, силата е в хората. Разчитам на софиянци, които искат по-добър път за града. По принцип много от тези манипулации отказват хората. Моята надежда е да ги амбицира да гласуват, за да попречат на тези, които правят измами“, заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Той гласува в  118 СУ „Академик Людмил Стоянов“ в „Младост 1“. „Залогът е голям - кой ще бъде начело на града през следващите четири години, кои ще бъдат районните кметове на 22 от 24 района. Искам да благодаря на всички, които са гласували до момента и да призова тези, които не са, да го направят. Защото поправителен ще има, но след 4 години”, добави той. Терзиев каза, че е гласувал с машина. „Предният път имаше повече от 500 000 невалидни гласа, това не е нормално. Имаше секции, дори и в това училище, където имах по 0 гласа. Този, който е имал доверие в машинното гласуване, не го е загубил. Просто е ядосан от начина, по който ни отнеха това право преди седмица“, каза още Терзиев. „Промяната в кварталите не зависи единствено от кмета на София. Зависи и от това да има активен, работлив, честен районен кмет на място, който да работи добре с централната администрация. Многократно имах възможността да кажа, че ще прекратим практиката “мой кмет, твой кмет”. Това е важно, за да няма райони втора ръка. И от това зависи какъв град ще имаме“, добави Терзиев. „Благодаря на всички софиянци! Благодаря на всички, които вече гласуваха. Искам да призова останалите да го направят. Важно е всеки да участва в управлението на града чрез своя глас”, каза още Терзиев. 

comment 0
visibility 734
Ваня Григорова: Гласувах за свободен и демократичен град

Ваня Григорова: Надявам се хората да намерят време и да отидат до урните

„Днес гласувах за свободен и демократичен град, свободен от корпоративни зависимости, за град, в който всеки има свободата да бъде такъв, какъвто е, и да не се притеснява от това”. Това заяви кандидатът за кмет на София Ваня Григорова, която гласува в 94-то СУ „Димитър Страшимиров”. Тя избра да гласува в хартиена бюлетина. Григорова допълни, че иска да живее в град без омраза, в който хората могат да се гледат в очите. „Такава беше и цялата ми кампания. А сега смятам, че е време кандидатите да млъкнат, за да могат да говорят избирателите. Ние имахме възможност да даваме интервюта, да дебатираме, когато искаме и когато не ни е страх от опонента”, заяви още кандидатът за кмет на столицата. Тя призова хората да излязат и да гласуват.  „Силно се надявам хората да намерят време и да отидат до урните. Да са разбрали, че от тях зависи. Един мандат не е малко, не е и достатъчно, но не е малко. Сега е времето, в което трябва да поемем нещата в свои ръце и да разберем какво е демокрация и какво корпорация, за да я отхвърлим“, каза Григорова.  

comment 0
visibility 626
-

Ваня Григорова: Детското и майчиното здраве трябва да са приоритет за Столична община

Амбицията ни е за Столична община профилактиката, детското и майчиното здраве да са приоритет, както и да се създадат специални програми и да се задълбочат съществуващите за подкрепа на хората с репродуктивни проблеми. Това заяви кандидатът за кмет на София Ваня Григорова пред майки, с които се срещна, за да обсъдят проблемите на детското и женското общинско здравеопазване. Тя бе символичен домакин на дискусията в своята приемна на ул. "Леге" №8 в последния ден от кампанията. “Тъй като социалната ни политика не е на ниво, меко казано, това, което смятаме, че трябва да се направи, е да подсилим профилактичните програми, които са насочени към децата и майките, да подсилим програмите, насочени към жените с репродуктивни проблеми”, каза Ваня Григорова и подчерта, че укрепването на общинското здравеопазване като цяло е един от основните приоритети в програмата й: “Темата за здравеопазването е ключова. Ако още в детска възраст допуснем да има значителен дял на хроничните и социално значими заболявания, като затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови и някои други, независимо какво правим впоследствие, трудно бихме могли да се преборим след това тези пораснали деца да имат добро здраве и да водят пълноценен живот”, каза Ваня Григорова и допълни, че Столична община трябва да укрепи детското здравеопазване. „Парите за детска профилактика са не повече от 10 млн. лв. годишно. Ние ще настояваме бюджетът за здравеопазване да бъде поне 2% от общия бюджета на Столична община”, категорична е Григорова и подчерта, че тези мерки ще помогнат и за подобряване на демографската ситуация в столицата. Тя защити и идеята за всяка млада жена да се покрива от общината поне един тест за ранна диагностика на яйчниковия резерв, като превенция срещу репродуктивните проблеми. В дискусията се включиха също Милка Христова, заместник-председател на БСП – София и на Комисията по здравеопазване и социална политика през миналия мандат на СОС и бившият министър на здравеопазването Таня Андреева. “Аз съм изключително впечатлена, че Вие обръщате фокуса върху профилактиката”, подчерта Таня Андреева и коментира, че това е изключително важно, за да се борим с високата заболеваемост и високата смъртност в България. Ваня Григорова и Милка Христова, която е общински съветник с три мандата зад гърба си, припомниха, че по време на кампанията са се срещали с хора, които нямат достъп до общинско и всякакво друго здравеопазване поради липса на медицински центрове и лични лекари в собствения им квартал - за целта те трябва да ходят до други райони на столицата и бяха дадени примери с „Орландовци“ и „Горна баня“. Милка Христова посочи, че се обмисля и идеята за мобилни медицински екипи, които да посещават квартали като „Орландовци“, например. Тя посочи също, че се обмисля идеята общината да осигури профилактика и за 10 000 деца, които остават извън детските градини. Беше направена и неизбежната връзка между здравето и условията за достъп до масов спорт. Масовият, детският и работническият спорт трябва да се развиват. Около това се обединиха Ваня Григорова и останалите участници в дискусията. Сред идеите на майките бе съдействие, подкрепа и популяризиране на кърменето, защото то е пряко свързано със здравето на децата и техните майки. Бе коментирано значението на банката за кърма за недоносени деца, която е общинско предприятие. Майките поискаха и повече контрол върху качеството на храната в общинските детски градини. В отговор Григорова посочи добрия пример – Троян. Тя припомни, че това е първата община у нас, регистрирана като земеделски производител, която с произведената продукция снабдява детските градини. Тя изрази намерение да приложи тази практика и в столицата. „Преди години около столицата е имало пръстен от градини с екологично чисти плодове и зеленчуци, които биха могли да бъдат възстановени и от тях да се доставя чиста храна за детските градини в столицата“, убедена е Ваня Григорова. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 810
“Ти броиш” изпраща допълнителни застъпници във Френската гимназия в София

“Ти броиш” изпраща допълнителни застъпници във Френската гимназия в София

Платформата “Ти броиш”, която защитава вота на българите, ще изпрати допълнителни застъпници в 9-а Френска езикова гимназия този уикенд за балотажа на местните избори в София. Както стана ясно преди дни, в една от секциите при попълването на протоколите 120-те гласа на кандидата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” са записани на Антон Хекимян, а подадените 30 гласа за Хекимян - ред нагоре на Светослав Витков от “Глас народен”. Така срещу името на Васил Терзиев на практика стои нула, макар и не изписана. Също така гласоподаватели сигнализираха, че не са отчетени преференциите за общински съветници от ПП-ДБ (Спаси София). В четвъртък ОИК отхвърли жалбата на “Ти броиш” за нередностите в протоколите по отношение на преференциите. Според членовете на ОИК данните за общинската листа са попълнени правилно. “ОИК няма правомощие да разпорежда повторно преброяване на гласовете след приемане на секционния протокол и предаване на изборните книжа и материали на общинската администрация. Протоколът на СИК представлява официален свидетелстващ документ, съставен от длъжностни лица в кръга на службата им и до доказване на противното по надлежния съдебен ред, следва да се приеме”, пише в решението на комисията.

comment 0
visibility 687
-

Ваня Григорова: Производителите имат право на предвидимост и планиране на инвестициите си,...

Ваня Григорова и групата на общинските съветници от БСП ще предложат промени, с които да бъдат удължени сроковете в договорите за наем на павилиони и сергии на столичните пазари с цел по-справедлив достъп и повече предвидимост за търговци и производители. Кандидатът за кмет на Местна коалиция "БСП за България" продължи срещите си с граждани, този път на Женския пазар. С лидера на БСП – София и общински съветник Иван Таков разговаряха с работещите там, за да се запознаят с конкретните им проблеми и искания. Към обиколката се включиха и представители на ръководството на емблематичния за столицата Женски пазар. Високи наеми, високи разходи за ток и вода, липса на свободен достъп до тоалетни, както и невъзможност дългосрочно да планират инвестициите си – от това се оплакаха търговци и производители на Женския пазар в срещите си с Ваня Григорова. Те разказаха, че всяка година трябва да участват в търгове, но хора, които работят там от двайсет и повече години често се случва да бъдат изместени от новодошли търговци или от производители на разсад, които предлагат високи цени и печелят, но само след два месеца се отказват. Дългогодишни търговци поискаха да имат възможност за отстъпка или месец "ваканция" през най-студените зимни дни, без да губят правото да ползват мястото си на откритите сергии. Те се оплакаха, че правят инвестиции, стават разпознаваеми, клиентите научават къде е тяхната сергия и на третата година са принудени да напуснат павилиона. "Големият проблем на производители и търговци на Женския пазар са краткосрочните договори, които се сключват с тях. И когато наемат павилион и направят някаква инвестиция, те не могат да я изплатят, нямат никаква предвидимост, поради което за тях е трудно да оцеляват, коментира Ваня Григорова след срещите си с хората. - Това, което смятаме да направим в следващия мандат, е да предложим и да се преборим за промени в две от наредбите, които регламентират продължителността на наемите – така, че за павилионите договорите да станат до 7-годишни, вместо максимум за 3, а за сергиите – вместо да са година за година, да бъдат до 3-годишни". Ваня Григорова беше категорична, че хората, които целогодишно са на пазара, имат право на предвидимост. "Въпросът е да убедим и другите колеги от Столична община", добави тя. По време на обиколката си на Женския пазар Ваня Григорова беше посрещната изключително топло и радушно, минувачи и търговци се спираха, за да се ръкуват или да се снимат с нея, да разменят думи и сърдечни пожелания да спечели поста столичен градоначалник в неделя. Не липсваха и коментари за проваления дебат с опонента й. Смятам, че дебатът трябва да се води публично пред широка публика, каза Ваня Григорова и допълни: "Този опит за неглижиране на изключително важния дебат за столицата смятам за пренебрежение и приемам като липса на базова политическа култура. Аз продължавам срещите с гражданите на терен. Очевидно е, че софиянци трябва да направят своя информиран избор в неделя без да чуят нашите аргументи и тези в дебат между нас". Очевиден е опитът и на неговия екип да избяга от дебат с мен, каза още Ваня Григорова и заключи: "В крайна сметка, ако го е страх да се яви на дебат с основния опонент за поста, аз се чудя как господин Терзиев ще намери сили и кураж да се изправи срещу лобизма, който се вихри в Столична община от десетилетия и който я направи най-голямата "агенция" за продажба на недвижими имоти. Този лобизъм има нужда от гръбнак срещу него, а не от човек, който се крие от камерите и от жена, която е другият кандидат за позицията".   Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 511
Машините за гласуване в най-отдалечените части на София ще са на място още

Машините за гласуване в най-отдалечените части на София ще са на място още днес

Транспортирането на машините за гласуване към изборните секции в най-отдалечените места на София трябва да започне още днес, съобщава БНР. От МВР вече са поискали устно разрешение за това, но ЦИК очаква и писмена молба от началника на служба "Жандармерия", каза секретарят на комисията Севинч Солакова. Второ денонощие техниците на "Сиела Норма" инсталират устройствата и качват на тях кандидатските листи. С машини ще се гласува в близо 6 хиляди от общо над 7300 секции, в които ще има балотажи за кмет. От снощи в Централната избирателна комисия е докладът, с който министъра на елеткронното управление удостоверява съответствието на машините за гласуване.

comment 0
visibility 591
Инж. Димитър Димов ще закрие кампанията си с концерт в парка на „Надежда“

Инж. Димитър Димов ще закрие кампанията си с фолклорен концерт в парка на „Надежда“

Кандидатът  за кмет на столичния район "Надежда" инж. Димитър Димов ще закрие предизборната си  кампания с концерт, който ще се състои днес от 17:00 ч. Народната певица Светла Дукатева и професионалистите от танцова формация "САЯ" ще зарадват всички посетители в парка. Водещ на събитието ще бъде Анета Вълканова! Купуването и продаването на гласове е престъпление!

comment 0
visibility 854
Васил Терзиев: Не можеш да правиш бакалски сметки с убежденията си

Васил Терзиев: Не можеш да правиш бакалски сметки с убежденията си

“Аз съм показал каква е моята геополитическа ориентация много ясно още с обявяването на кандидатурата си. Това бяха първите въпроси, които получих и това е нормално - кметът на София е четвъртият човек в държавата. И аз отговорих честно - така трябва да бъде - независимо дали ще спечелиш или ще загубиш електорат. Не може да правиш бакалски сметки с убежденията си”, заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в предаването “Здравей, България” по NOVA телевизия. “Г-жа Григорова също много ясно показа нейната. И да, предполагам, че ще има допълнои напрежение по тази ос, ако тя стане кмет”, добави той. Терзиев даде и яснота по темата с несъстоялите се дебати между него и кандидатът на левицата. ”Не знам от какво бягам - имах шест дебата, три от които с г-жа Григорова. И то на различни градски теми. Имахме възможност за дебат и вчера, но тя не дойде. Така или иначе нашата амбиция за дебат тази седмица беше друга - да покажем екипи. От опонентите ни до момента сме видяли само един манифест. Трябва хората да видят програмата, районните кметове и общинските съветници, екип. Те работят заедно, за да се реализират градските политики”, обясни той. Според него борбата между кандидатите не е лична, а за гласовете на софиянци. “Затова още от първия ден казах, че ще съм кмет на всички софиянци. Готов съм да се грижа за интереса на всички хора и групи, без значение от геополитката. Надявам се, че това е основата, на която гласуват и хората на ГЕРБ и всички граждани  - политики за София, екип. Би било жалко, ако има наказателен вот, защото така хората ще накажат себе си. Гласуваш за по-добро управление, за да подобриш качеството си на живот. Все пак става въпрос за развитието на града в следващите 4 години”, обясни Терзиев. Той заяви, че никога не се е виждал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и “няма да му се моли за подкрепа”. “Ние казахме че ГЕРБ са политически опонент и това е. Трябва да се преборим за гласовете на софиянци. И мисля, че го направихме достойно. Видяхте, че имахме добър резултат на първия тур, но имаше и огромна разлика между екзитпола и крайния резултат. Имаше проблеми с протоколи, освен тези секции във Френската гимназия и Младост,  екипът преглежда и други секции. Цялата тази верига - активното мероприятие, невалидните бюлетини, въвеждането им в протоколите - има много неща, които са объркани. Въпреки това софиянци ни гласуваха доверие, имаме и районни кметове на балотаж в почти всички райони на София. Значи сме се справили добре”, каза Терзиев. Той коментира и темата с шегата за ваканция на Бахамите, което се превърна в повод за атаки към него. “Аз вариант Б съм го имал и преди да се занимавам с политика. Ако искам да ходя на Бахамите, и преди съм можел да го направя. Това беше шега. И мисля, че е ясно на всички хора. Но има и друго - преди да правиш дългосрочни планове, трябва да имаш изпълнени краткосрочни. Краткосрочният план е да мобилизираме хората в неделя, да имаме кмет на София, районни кметове и да реализираме тези политики, които предлагаме. След 4 години, ще е различно. Ако някой иска да почива - да почива. Ако иска да се занимава с местна или с национална политика - да го прави. Но първо трябва да се докажеш като добър управленец”, заяви Терзиев. Кандидатът за кмет отново изрази увереността си, че в общинския съвет няма да има договорки на тъмно. “Ние ще търсим подкрепа за решения. Обсъдени, обосновани, с участието на всички страни и гражданите. Не може да има промяна, когато погазваш базови принципи. Тези 61 човека в ОС, те трябва да защитават интересите на софиянци, затова са избрани. Има цена и ако гласуват партийно само против, тя си е за тях. Ние ще търсим подкрепа по най-прозрачния начин. Когато обясняваш какво е решението, когато въвлечеш гражданите и решението е добро, няма причина да не се приеме. Ясно е, че ще има политики, по които няма да има съгласие. Но такива, която са ясни от хеликоптер, те вярвам ще минат лесно. Ние всички сме избрани там да защитавам интереса на всички софиянци. И това не трябва да се забравя от никого”, ясно заяви Терзиев.   Обещанието на Васил Терзиев, което зависи само от него Той даде и едно обещание, което зависи само от него - че ще промени начинът на комуникация със софиянци. “Как, защо, кой какво прави - така може да се скъси дистанцията между кмета, общината и гражданите, бизнеса, НПО сектора,” обясни Терзиев. Той добави, че може да обещае, че ще има нулева толерантност към корупцията и че този тон ще се задава от върх, екипът му ще се бори срещу корупцията още от първия ден. “Хиляди години корупция не е изкоренена. Но има система и методология, която я ограничава. Нищо от това не се е прилагало реално досега. Има и още нещо - всяка система за антикорупция зависи от хората. Тонът се дава от върха и слиза надолу. Когато тези отгоре нямат толерантност към корупция, това се предава и на останалите”, каза Терзиев. Купуването и продаването на гласове е престъпление!