Времето в София

Въздухът в София

Анкета

За коя партия/коалиция ще гласувате на Парламентарните избори 2021?
  • ГЕРБ-СДС (31%, 289 Гласове)
  • БСП (4%, 40 Гласове)
  • Има такъв народ (17%, 161 Гласове)
  • ДПС (1%, 5 Гласове)
  • Демократична България (28%, 255 Гласове)
  • ВМРО (7%, 65 Гласове)
  • Изправи се! Мутри вън! (3%, 29 Гласове)
  • Воля-НФСБ (1%, 6 Гласове)
  • Друга партия/коалиция (1%, 12 Гласове)
  • Няма да гласувам / Не подкрепям никого (6%, 59 Гласове)
Общо гласували: 921 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 991
Бойко Борисов гласува

Активността в София стигна до 26,3%

Активността в София се увеличава. Към 16 часа тя е била 26,3%, съобщи социолог  пред Нова телевизия.  Все още обаче активността е доста по-ниска от миналата неделя, когато беше първи тур на Местни избори 2019 г. "Гласувах, за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава, защото когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата и благодарение на нашата политическа воля го няма вече", каза премиерът Бойко Борисов след като гласува на балотажа в 78-о СУ в Банкя. Според премиера изборите са свършили още на първия тур, когато ГЕРБ е станал първа политическа сила. Изказването на президента Румен Радев, той коментира, че трябва всички да са снизходителни. "Един мъж, обграден с Мая Манолова, Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Весела Лечева, Весела коледа - те го ошашавиха този човек, не му завиждам, нека бъдем снисходителни", каза Борисов.  Аз съм политически лидер на партия, която участва в тези избори, а президента политически лидер ли е?, попита риторично премиерът.  

comment 0
visibility 1026
избори за кмет

Избирателната активност в София расте

Към 13.00 ч. избирателната активност на балотажа в столицата вече е 15.06%, което означава, че 163 540 столичани са гласували от началото на деня до 13.00ч, според ОИК - София. В район Панчарево и Нови Искър е най-висока избирателната активност, където процентите са съответно 20.14 и 19.74. Най-ниска е избирателната активност в Подуяне /12.20%/ и Кремиковци /12.31%/. Столичани избират днес кмет на София и районни кметове за 22 района.

comment 0
visibility 891
изборна урна

Ниска избирателна активност в София към 10 ч.

Едва 54 974 избиратели от 1 064 772 са посетили избирателните секции в София до 10 ч., съобщават от ЦИК. В страната активността е 7.14%, а в София е 5.16%. Най-голяма е избирателната активност е в с. Самуил, Разградско. Най-ниска е избирателната активност в Пловдив и Варна – 2.96%/ До 10 ч. на първия тур активността в страната беше 10.27%.

Реклама
comment 0
visibility 794
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: Гласувах за развитието на София

Кандидатът за кмет на София и настоящ градоначалник Йорданка Фандъкова гласува в деня на балотаж за местните избори в София, съобщава Нова ТВ. Тя подчерта, че днес е ден за гласуване, а не за битка. Фандъкова заяви, че е дала своя глас за развитието на столицата и в защита на големите проекти. Няма време да се експериментира, трябва да се работи, смята тя. Тя сподели надеждата си днес на балотажа повече столичани да дадат своя глас за просперитета на града си.

comment 0
visibility 1002
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: В неделя гласуваме как ще продължи да се развива София

Аз съм последователен и сериозен човек. Не си меня мнението и политическата окраска според това колко хора биха гласували за мен, а се опитвам да привлека гражданите да гласуват за проектите, които искам да направя за града. Това написа кандидатът за кмет на София и настоящ кмет Йорданка Фандъкова на профила си в социалната мрежа. "Моята сила са конкретните решения и гаранцията, че София ще увеличи скоростта на развитие и промяна. Просперираща София - това е голямата ми цел, защото само икономически силен и богат град може да предложи по-високо ниво на услугите и по-добро качество на живот на жителите си! Тази неделя - да гласуваме ЗА София!", напомни кандидатът на ГЕРБ-СДС. Тя призова в неделя да се гласува ЗА София, за това развитието на града ни да продължи. "Предлагам конкретни решения и проекти, които мога да защитя и изпълня!", сигурна е Йорданка Фандъкова. "В следващите няколко месеца трябва да защитим 1,3 млрд. лв. безвъзмездни европейски средства, с които да продължим строителството на метрото, да пуснем довеждащ транспорт с електробуси до метростанциите и да изграждаме канализация. Имам опита и доверието, за да гарантирам пред вас, че София ще продължи да се развива. И да я превръщаме заедно в проспериращ и красив град", допълва Фандъкова. В неделя изборът не е за една или друга партия, а за това как ще живеем и какво ще се случва в града, който обичаме!, призова кандидатът за кмет на София.

comment 0
visibility 931
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: Софиянци да гласуват "за" града си

Софиянци не се купуват или продават. Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София може да се спечелят избори с купуване на гласове, категорично заяви кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова в интервю пред Нова телевизия. "София е свободен град на свободни хора", заяви настоящият кмет на столицата. "Аз моля софиянци да гласуват "за" града си", призова настящият кмет и кандидат. Фандъкова припомни, че за четвърти път се явява на мажоритарни избори с лицето си, програмите си и конкретните проекти. И на финала на кампанията, в която другият претендент за Московска 33 Мая Манолова, подкрепена от БСП, разчитала изцяло на тежки внушения. "Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", коментира Фандъкова. Тя бе отровенна и за пореден път призна, че са направени пропуски и грешки в столицата, но са взети и поуките. И въпреки това за последните 10 години са направени много неща в София, което е променило визията на града. "Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам", заяви Фандъкова. В кампанията си тя заложи на нови проекти и решения на проблемите за града. Йорданка Фандъкова не атакува нито един от опонентите си и бе позитивна. Тя коментира, че другите кандидати Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов познават добре проблемите на столицата и отдавана са работили заедно за разрешаването. Фандъкова се надява да продължат да работят заедно.      

comment 0
visibility 1033
Йорданка Фандъкова и Ваня Гешева

Олимпийската шампионка Ваня Гешева: Йорданка Фандъкова е изключителна жена, много борбена ...

Подкрепям г-жа Фандъкова първо, защото много я обичам. За мен тя е изключителна жена, много борбена, много истинска. Изключително интелигентна и много добра. Това заяви пред Столица.bg олимпийската шампионка от  Сеул'88 Ваня Гешева. Вчера тя бе на срещата на спортистите с кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова на ст. "Васил Левски". В историята на спорта в България Гешева остава ненадмината с успеха си в кану каяка от 1988 г. Тогава печели пълен комплект олимпийски медали злато, сребро и бронз. "Йорданка Фандъкова е добър ръководител и това го е доказала през годините. Познавам я от началото на нейната кариера, от първия й мандат и винаги сме работили заедно. Това е човек, които е изключително разбиращ и отзивчив. На спорта тя страшно много е помагала. Винаги съм показвала моя сантимент към Йорданка Фандъкова и съм искала да бъда до нея и с нея, и да я подкрепям, защото наистина имам изключително доверение. Тя е кметът, който държи на думата си и на обещанието си. Така че при нея няма празни приказки и празни обещания. Всичко, което е поела като ангажимент и обещала, а ние сме ходили много при нея с молба да се помогне на спорта, го е изпълнила. Тя ни е подкрепяла и ние сме я подкрепяли в името на спорта, да вървим заедно и най-вече, защото тя безкрайно много обича децата. А всички ние бившите спортисти също искаме нашите наследници да се изградят като достойни личности, които наистина едни ден ще управляват България", каза Ваня Гешева.

comment 0
visibility 1269
Йорданка Фандъкова

ВМРО – София подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет

Подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони са част от ключовите моменти от програмата на ВМРО, които Фандъкова и екипът ѝ се ангажират да развиват в следващия мандат. Областният комитет на ВМРО – Българско национално движение в София е взел решение на балотажа на 3 ноември да бъде подкрепена Йорданка Фандъкова за кмет на София. Проведени са срещи с г-жа Фандъкова и екипа ѝ, като е постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет по теми като подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони. Позицията на ВМРО – София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми. Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ. Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет. Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична. Според него с другия кандидат на балотажа в София – Мая Манолова, няма как да се постигне никакво съгласие. Тя обещава всичко на всички, подчерта Контрера. Също така няма как ВМРО да работи в Общинския съвет с групата на Мая Манолова – съветниците от БСП. Карлос Контрера е категоричен, че на балотажа ще подкрепи кандидата Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 1195
Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет

Фандъкова: За да спечели гласове, Манолова би оглавила протест срещу себе си

Това не е подкрепа на протест, а използване на протеста. Мисля, че г-жа Манолова вече е готова да оглави протест срещу самата себе си, за да получи повече гласове. Защо не изрази позиция на 24 октомври, когато беше протестът?. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в интервю пред bTV "Тази сутрин" по повод подкрепата на Манолова вчера на недоволството срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.  Фандъкова коментира успеха на общинските съветници в новия Столичен общински съвет. "Имаме 27 общински съветници от коалицията, нещо което постави ГЕРБ-СДС като първа политическа сила. Най-важното за мен беше, че над 2/3 от гласовете на хората бяха дадени за партиите от десния спектър. Да, разбира се, за 10 години освен много свършена работа сме допуснали и направили много пропуски", каза Йорданка Фандъкова. "Аз се явявам, за да получа подкрепата на хората. Споменах, че ГЕРБ-СДС спечели изборите в неделя като листа за общински съветници. От тук нататък очаквам хората да подкрепят развитито на София, защото няма време за губене. В момента София е ситуация, в която има големия шанс да ускори развитието или да изпадне в експерименти и хаос, нещо което смятам, че хората не биха искали", заяви кандидатът за кмет на столицата на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че не е ходила на тайни срещи, а още в изборната нощ е заявила, че ще проведе разговори с партиите в дясно за политиките за града. "Аз не се пазаря и не съм отишла, за да раздавам постове и то на тайни места. Аз отидох лично, след като лидерите на Демократична България бяха изразили своята позиция предишния ден за балотажа. Отидох, за да разговарям за общите идеи", коментира Йорданка Фандъкова за проведените срещи с Демократична България, Спаси София и ВМРО. "Търся подкрепа за развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общо виждане. Разговаряхме по кои теми може да си сътрудничим след изборите", обясни Фандъкова.            

comment 0
visibility 910
Малин Кръстев

Малин Кръстев: Фандъкова знае накъде отива този град

Двама от най-популярните актьори у нас- Малин Кръстев и Филип Аврамов подкрепиха Йорданка Фандъкова дни преди балотажа за кмет на София. Те направиха това със специални видео послания  в социалната мрежа.    Ето думите на Малин Кръстев:    „Подкрепям г-жа Фандъкова, защото е човек, който търпи диалог. Това не е човек, който харесва поста си, сам по себе си или се наслаждава на кметския стол. Това е човек, който е сред хората и сред града непрекъснато. И най-вече е отворена за диалог и среща с всеки от вас. Мисля, че градът порасна, макар и трудно и бавно с многото ремонти, градът вече придобива нов облик. Трудно е. Това е най-трудният град, защото това е държава в държавата. И мисля, че точно сега е моментът да се продължи започнатото дело на г-жа Фандъкова. Колкото и на някои хора да им е неприятно, но този град постепенно придобива европейски облик. Това е за мен София в момента. Да, може да прилича на строителна площадка, но някой трябва да довърши всичко това и то човек, който е вътре в нещата и знае накъде пътува този град. А г-жа Фандъкова в момента е целият екип. И заслужава да ѝ се даде шанс да довърши започнатото, защото мисля, че тя знае накъде отива този град."   Филип Аврамов каза следното:  "Подкрепям г-жа Фандъкова, защото е една от най-добрите градоначалнички в демократичните ни години.Когато става дума за политика всички знаем,че е мръсна работа. Но в политиката, все пак,трябва да има честни и открити хора, които да вършат работа за нашия град. Драги софиянци, независимо от вашия избор, аз съм тук, аз съм тек, за да ви кажа,че лично подкрепям Йорданка Фандъкова, защото тя е най-добрата кандидатура в момента за София. А пък вие си преценете!".    

comment 0
visibility 955
Волен Сидеров и Лиляна Павлова напуснаха НС

От Народно събрание към Московска 33

Волен Сидеров се отказа от депутатстването и напуска парламента. В НС днес, без дебати, бяха гласувани две оставки. Едната е на лидера на "Атака", която той депозира преди седмица по време на предизборната си кампания от местните избори, а другата е на Лиляна Павлова. Сидеров бе кандидат за кмет на София и напускането на парламента той обясни, че иска да е честен спрямо избирателите. Той получи вота на избирателите и влиза в СОС заедно с ъс съпартиеца си Борислав Иванов. Така от националния парламент той тръгна към местния на столицата - Московска 33. Лиляна Павлова вече не е народен предсатвител от ГЕРБ заради поста на заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Тази длъжност е с 3-годишен мандат.  

comment 0
visibility 1523
Блатечки подкрепи Йорданка Фандъкова

Асен Блатечки: Фандъкова е кандидатът, който се грижи за културата в столицата

Една от примите на родната естрада Богдана Карадочева и най-популярният актьор Асен Блатечки подкрепиха Йорданка Фандъкова дни преди балотажа за кмет на София.  В неделя тя излиза в последната битка за кмет на София. Харесвам г-жа Фандъкова, защото е уравновесена, добре възпитана, не е агресивна и спокойно управлява града. Това е моят град! Градът, в който съм родена, в който съм играла по улиците, в който смъ ходилана училище и съм пропяла. Аз познавам в моя квартал всяко паве. Градът е фантастичен! Няма голям град без малки проблеми. Но в този град има един софийски дух! И трябва много да обичаш София, за да ти хареса. Когато не обичаш нещо, не ти харесват много неща. Но когато цъфнат липите и кестените, когато вървиш по хубавите улици,когато виждаш едни млади, доволни и щастливи хора и кафетата са пълни, София е прекрасна! Желая много успех на г-жа Фандъкова!, каза във видеобръщение Карадочева, която е кореняк софиянка. "Подкрепям г-жа Фандъкова, защото искам за моя град да се грижи умен, мил и разбран човек! Другата основна причина да я подкрепям е защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години, без да се хвали с това. Моето пожелание към столичани е да бъдете спокойни. Защото, ако сте спокони, значи всичко е наред", откровен е и Асен Блатечки. София е духовно и културно средище и с Вашата подкрепа ще продължа да работя за това!, написа на профила си в социалната мрежа Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 1245
балотажи

8 софийски села отиват на балотаж, 20 с кмет още на първия тур

8 софийски села отиват на балотаж. Навсякъде единият от двамата кандидати е от ГЕРБ. ВМРО и БСП се борят общо за пет села, съобщава Нова телевизия. Четири населени места нямаше за какво да гласуват, защото имаше само по един кандидат.    20 села от област София си избраха кмет още на първия тур. ГЕРБ взе 11 села, БСП и ВМРО - по 2, четирима независими кандидати ще заемат поста селски кмет, а „Демократична България” спечели един мандат.  

comment 0
visibility 1095
Лили Иванова за Йорданка Фандъкова

Лили Иванова за Йорданка Фандъкова: Духът и мъдростта на София са в сигурни ръце

Естрадната прима Лили Иванова заяви подкрепата си за кметът на София Йорданка Фандъкова 4 дни преди решаващия балотаж от местните избори за кмет на София. На профила си във фейсбук тя не пести суперлативи за Фандъкова. Имам щастието да живея в един от най-красивите градове в България… за да мога уверено да кажа, че най-после духът и мъдростта на София са в сигурни ръце.Възхищавам се на интелекта и силата на характера на г-жа Йорданка Фандъкова, на работохолизма, толерантността и уважението, с които се отнася към всички!Г-жо Фандъкова, желая Ви много здраве, лично щастие… Бъдете силна! Успех!Oставам с цялото си уважение към вас!, написа Примата. В неделя Йорданка Фандъкова излиза на балотаж срещу Мая Манолова.    

comment 0
visibility 764
ОИК зала Арена Армеец

Всички секционни комисии са предали документацията в ОИК-София

Всички секционни комисии - 1613, са предали озборната документация и бюлетините в Общинската избирателно комисия-София, базирана в зала Арена Армеец. Продължава обработката на протоколите. За разлика от Местни избори 2015 този път бе създадена организация на много високо ниво. Първите бюлетини бяха предадени снощи към 21 часа. Цяла нощ и днес продължи приемането на документацията от СИК. В момента резултатите се обработват в изчислителния център. В района има засилени мерки за сигурност, а служители на СДВР денонощно се грижат за безопасността в района. От ЦИК похвалиха общинските избирателни комисии, включително и София за добрата организация.