Д-р Ваня Тагарева, ГЕРБ-СДС: През последните 15 години при управлението на ПП ГЕРБ на територията на Столична община се реализираха мащабни проекти, които подобриха качеството на живот

Д-р. Ваня Тагарева, ГЕРБ-СДС: През последните 15 години при управлението на

Снимка: ГЕРБ София

Предвидени са инвестиции във всички райони на територията на Столична община

През последните 15 години при управлението на ПП ГЕРБ на територията на Столична община се реализираха мащабни проекти, чрез които се изградиха обекти от образователната и инженерна инфраструктура, в т.ч. изградихме нови детски градини и ясли, училищни сгради, многофункционални спортни и детски площадки. Това коментира кандидатът за народен представите от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС д-р.Ваня Тагарева.

Тя добави, че са реновирани общински културни обекти, централни градски, междублокови и крайградски пространства, паркове и градини. „Модернизирахме обществения градски транспорт, подобрихме материалната база и медицинското оборудване в общинските здравни обекти, както и приложихме множество мерки с цел по-чиста, екологична и достъпна среда“, каза още Тагарева.

„Продължихме приоритетно работата си в кварталите и крайградските райони. Разбира се, продължаваме да прилагаме последователни и отговорни политики във всички направления в сферата на обществения живот. Факт е, че в резултат от приложените местни политики Столична община се превърна в една от бързо развиващите се европейски столици. Икономическото развитие на града се очерта със своята благоприятна среда за развитие на бизнес и привлича 50% от инвестициите в страната“, добави още Тагарева.

Съществено значение за това има новоизградената пътна инфраструктура и разширените булеварди, които предоставят важната за инвеститорите логистика. Според нея София се е превърнала и в предпочитано място за много млади хора и семейства, които избират да живеят и работят на територията на Столична община, търсейки своята личностна и професионална реализация.

„В икономически план е необходимо да се отчете, че Столична община е на първо място с най-високо ниво на БВП на човек от населението и създава 40% от БВП на България. Всички тези показатели са пример за добро и отговорно управление. По време на епидемиологичната обстановка в страната, Столична община приложи политики за подпомагане на бизнеса в криза и отмени с решения на Столичен общински съвет финансовите ангажименти към наемателите на общински търговски обекти, които не се използват поради съответните ограничителни мерки“, подчерта Тагарева.

Тя уточни, че предстои реализирането на амбициозни стратегически цели по отношение на обекти от пътната инфраструктура, довършване на трета метролиния на столичното метро, закупуване на нови превозни средства (метровлакове, ремонт на стари, доставка на трамваи, електробуси и тролеи).

Продължава изграждането и обновяването на ВиК инфраструктура по Оперативна програма „Околна среда“. Предстои проектиране и изграждане на 45 нови детски градини и ясли в двадесет и три района на Столична община, (съгласно 3-годишната строителна програма на кмета за детски и учебни заведения), за които държавата осигури финансиране в размер на 65,7 млн. лв. По думите и очакванията са да се разкрият 185 нови групи за деца от 3 до 6 години. Чрез осигурени средства по две европейски програми, ще започне и подмяната на отоплителните уреди с по-екологични.

„С предвидените инвестиции във всички райони на територията на Столична община, продължаваме политиките за подобряване качеството на живот и предоставяне на благоприятна среда за бизнеса“, уточни Ваня Тагарева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще се сформира ли ново правителство?
 • Да, дясно-център (11%, 67 Гласове)
 • Да, голяма коалиция (17%, 103 Гласове)
 • Не, несъвместими са (15%, 93 Гласове)
 • Не, ще има нови избори (49%, 308 Гласове)
 • Не мога да преценя (8%, 53 Гласове)
Общо гласували: 624 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Красимир Каракачанов: Няма да се откажа да защитавам потърпевшите......

Дори и Комисията за защита от дискриминацията този път да преразгледа оправдателните си решения и да ме накаже с глоба, ...

Прочети още keyboard_arrow_right