9750 дози ваксина за COVID-19 пристигнаха в София

9750 дози ваксиза за COVID-19 пристигнаха в София

Снимка: Фейсбук

Съхраняват се в "Бул Био" на бул. "Янко Сакъзов"

Рано тази сутрин в София пристигнаха 9750 дози от ваксината срещу COVID-19. Пратката с дозите се съхрянавг във специалния фризер на "Бул Био" в НЦЗПБ на бул. Янко Сакъзов. "Аз ще ваксинирам първи", заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг пред Центъра по заразни и паразитни болести, цитиран от Фокус.

"Всичко с хладилната верига е спазено. Започваме логистиката за разпределяне на дозите ваксини на териториите на 6 региона в страната. От София потеглиха специализирани камиони към Пловдив и Бургас", заяви проф. Ангелов.

Заедно с пратката с ваксината в столицата пристигнаха и информационни материали за лекари и пациенти, за да могат гражданите да бъдат информирани за целия процес на ваксинацията и за тази ваксина.

"Утре (б. р. неделя, 27 декември) ще започне ваксинирането в три града в страна синхронно – Пловдив, София и Бургас. В зависимост от жителите ще бъдат разпределени ваксините. Ще има различни количества за различните региони. Останалите региони започват имунизация на 28 и 29 декември. Януари очакваме допълнителна пратка с дози до достигане на 62 500 дози. Враца и Велико Търново ще получат ваксините си на 28 декември", каза здравният министър.

Всеки, който се ваксинира е желателно да остане 30 минути под лекарско наблюдение след поставяне на инжекцията, за да бъде проследен за евентуална алергична реакция, съветва създателят на ваксината на Pfizer/Biontech проф. Угур Шахин.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Първи случай на подварианта Пирола на Covid-19 беше установен в С......

В София е бил регистриран първи случай на подварианта Пирола на варианта Омикрон на COVID-19, показват данните в сайта н...

Прочети още keyboard_arrow_right