Столичанин ще лежи 17 години зад решетките заради жестокото убийство на жена си

Столичанин ще лежи 17 години в затвор заради жестокото убийство на жена си

Снимка: pixabay

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) съдът призна за виновен мъж за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и в условията на домашно насилие. Подсъдимият получи наказание от наказание 17 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщават от обвинението.

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Подсъдимият е предаден на съда за това, че за времето от 21 август 2022 г. до около 04:00 ч. на 24 август 2022 г. в къща в с. Войнеговци умишлено умъртвил Д. Д., като ѝ нанесъл множество удари с ръце и крака по тялото, главата и крайниците. В резултат на това пострадалата получила множество травматични увреждания – кръвонасядания, охлузвания, счупвания на 3 ребра, както и травматично разкъсване на слезката, довело до масивен кръвоизлив в коремната кухина, който причинил смъртта ѝ.

„Убийството е извършено с особена жестокост, тъй като броят, видът, тежестта и локализацията на всички наранявания сочат за проявена от обвиняемия изключителна ярост и ожесточение“, казват от СГП.

Деянието е извършено в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на физическо и психическо насилие от страна на обвиняемия спрямо пострадалата, с която се намирал във фактическо съжителство от началото на 2010 г. до смъртта ѝ.

Откриха тяло на жена в софийското село Войнеговци

По време на съжителството на С. К. и Д. Д., обвиняемият проявявал физическа агресия и към трите им общи деца, а най-вече срещу сина на пострадалата от предишна връзка. Издадена е и заповед за незабавна защита, с която С. К. бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо Д. Д. и четирите ѝ деца.

С. К. нарушавал заповедта и в един от случаите изритал с крак в областта на половите органи сина на Д. Д. В тази връзка С. К. е признат за виновен за престъпление и му е наложено наказание глоба. Освен това пострадалата многократно гонила обвиняемия от общинското жилище в ж.к. „Люлин", където била настанена с четирите си деца. Впоследствие тя се принудила да отиде с децата си в бащината ѝ къща в с. Войнеговци.

На 14 май 2020 г. в гореописаната къща и въпреки заповедта, С. К. нанесъл побой върху Д. Д. Жената позвънила на тел. 112. Бил изпратен екип на полиция и е образувано досъдебно производство. С. К. отново бил признат за виновен.

Междувременно от Отдел „Закрила на детето" при Дирекция „Социално подпомагане" децата на Д. Д. били изведени от дома ѝ и настанени при приемни семейства. Жената обаче останала да живее със С. К., който продължил да я тормози системно, като в един от случаите я намушкал с нож в областта на бедрото. Заради силния кръвоизлив лично обвиняемият подал сигнал на тел. 112. Той съобщил, че жена му се е самонаранила и самата тя потвърдила думите му. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение, но отказала да подаде сигнал. След случая, Д. Д. трябвало да ходи с патерици.

Насилието спрямо нея продължило, като тя се оплаквала на близки и роднини от непрекъснатите физически нападения на мъжа си. Те я виждали с различни наранявания по тялото и я съветвали да напусне обвиняемия, но тя от страх отказвала.

През август 2022 г. Д. Д. успяла да избяга за кратко на неустановено място в. гр. Костинброд. Тогава споделила в телефонен разговор на една от приемните майки на децата ѝ, че не издържа повече. Не след дълго С. К. разбрал местонахождението ѝ и я заставил да се прибере с него в с. Войнеговци. Системните побои и вербалната агресия над Д. Д. продължили до убийството ѝ.

С присъда от 8 февруари 2024 г. СГС призна подсъдимия за виновен в това, че е умъртвил умишлено Д. Д. с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 17 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 21 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 31 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (11%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 13 Гласове)
Общо гласували: 115 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Обвиненият за двете убийства пред дискотека „Соло“ е върнат в Соф......

Илиян Тодоров, който е обвинен за двойното убийство пред дискотека „Соло“ в София, вече е в София. Този след...

Прочети още keyboard_arrow_right