Борис Бонев: Малката патерица ВМРО подпря ГЕРБ за бюджета на София

Борис Бонев: Малката патерица ВМРО подпря ГЕРБ за бюджета на София

Снимка: Столица.bg

Този бюджет дори и приет не става по-демократичен, по-прозрачен, не е бюджет, който да реши проблемите, убеден е независимият общински съветник

Това, което днес наблюдавахме беше лебедовата песен на на г-жа Фандъкова и управлението на ГЕРБ, в която те се опитаха до пренесат отговорността за техните неуспехи върху опозицията. Всъщност, явно накрая, според гласуването се оказа, че това е било предварително уговорено - цирков номер, заедно с малката патеричка от ВМРО, която отново в подходящия момент си ги подкря както винаги е правила досега в рамките на този, 4-годишен мандат.

Така независимият общински съветник Борис Бонев коментира приемането на Бюджет23 на Столична община с гласовете на Патироти за София и съветник от Демократична България.

"Този бюджет дори и приет не става по-демократичен, не става по-прозрачен, не става бюджет, който да реши проблемите, с които ГЕРБ не успява да се справи вече толкова много години -ремонти на ремонтите и с липсата на места в детските градини и с цялостната липса на амбиция в този град, да настига совите конкуренти, вместо София само да изостава", заяви Бонев.

"Както вече споенахме през годините и въпреки приетия бюджет, бяхме свидетели на разкопаните улици като "Шишман",5 години се ремонтира и при приет бюджет 10 000 деца бяха без места в детските градини, и при приет бюджет жълтите павета бяха разместени. Не бюджетът е причината нещо да се случва и да не се случва. Причината, да имаме всички тези проблеми, е как се харчи този бюджет. Този бюджет през последните 20 години - 15 млрд. лв., се харчи именно от Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. А видимите резултати, всеки един от нас вижда всеки ден по неевропейските улици на София. Нямам търпение от следващия мандат процесът по фомиране на бюджет, по представяне на бюджет по събиране на бюджет - да има обратна връзка от гражданите, районите кметове, да бъде напълно различен, много по-прозрачни и демократични. Всъщност бюджетът трюбва да отрязава исканията на хората, а не желанието на ГЕРБ, техните фирми да печелят нагласените обществени поръчки и да усвояват нашите милиарди", коментира Борис Бонев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общински съветник пита кмета Терзиев за незаконното сметище върху......

Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" Станислав Младенов отправи питане до столичния кмет ...

Прочети още keyboard_arrow_right