Демократична България искат децентрализация на Столичен инпекторат

Столичен общински съвет

Снимка: Столица.bg

Столичен инспекторат да се децентрализира и районните инспектори да минат на подчинение на районните кметове. Това искат общинските съветници от Демократична България. За целта вчера в СОС  евдодиран докла, а вносители са председателят на групата Методи Лалов и Яна Тодоранова.

Предложението е да се децентрализира дейността на Столичен инспекторат, а районните кметове да поемат контрола над инспекторите, а администрацията в разнообразните контролни функции на Инспектората. Според вносителите досегашната дейност на Столичен инспекторат, който е с около 300 районни инспектори, показвала несъвършенства, като затруднен контрол върху дейността и раздуване щата на централната администрация, пише в доклада.

Ако докладът, който първо трябва да мине през комисии преди да влезе за гласуване в СОС, бъде приет районните кметове ще поемат непосредствено управлението на инспекторите в района. "Така няма да се губи връзката с централната администрация на Инспектората и с кмета на Столична община. С това ще се прецизират действията на районните инспектори под прекия контрол на съответния районен кмет и под методическото ръководство на дирекция „Столичен инспекторат“", аргументират се в доклада.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Плащането на такса "смет" за първото тримесечие в София удължено ......

Срокът за плащане на такса "смет" за първото тримесечие на 2020 г. в София да се удължи с два месеца - до 30 юни. Предло...

Прочети още keyboard_arrow_right