Иван Таков: От БСП сме последователни, няма да подкрепим поредния лош бюджет за София и софиянци

Иван Таков: От БСП сме последователни, няма да подкрепим поредния лош бюдже

Снимка: БСП-София

Управляващите от ГЕРБ-СДС в Столична община предлагат пореден бюджет на загубените възможности за софиянци. Това каза председателят на БСП - София Иван Таков по време на обсъждането на Бюджет 2023 на Столична община на сесията днес. Тя е последното работно заседание на Столичния общински съвет от настоящия мандат 2019-2023.

"От БСП сме последователни, няма как да подкрепим поредния лош бюджет за София и софиянци, каза председателят на столичните социалисти. - Още вчера, на заседанието на Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация направих едно предложение. Казах и продължавам да твърдя, че от БСП сме готови да подкрепим единствено и само средствата за заплатите на учителите в новите ясли и детски градини, същото така увеличението на възнагражденията на културните дейци, както и тези на служителите в общинските предприятия и администрацията. Не бива тези служители да страдат, заради некомпетентността на управляващите от ГЕРБ-СДС в Столична община. Всичко това обаче трябва да бъде изнесено в отделен доклад от този за Бюджет 2023. Друго няма как да подкрепим".

Иван Таков беше категоричен, че от касовото изпълнение на бюджета за 2022 година лъсва за пореден път въпиещата некомпетентност и липса на управленски и административен капацитет на управляващите в Столична община.

"От изпълнението на бюджета за миналата година се вижда, че от капиталовата програма са останали неусвоени 200 млн. лв. А за 2021-ва неусвоените средства от нея са 300 млн. лв. За 2022 година бюджетът е изпълнен едва на 80% - това е провал, посочи Иван Таков. - И след всичко това постоянно слушаме обяснения, че нямало пари. Напротив! Пари има. Просто управляващите в СО не умеят да планират. Не се научиха за 15 години. Освен некачествените ремонти, управляващите в София направиха през този мандат такива огромни пропуски, заради които десетилетия напред софиянци ще страдат. Една трета от града ни ще бъде без канализация. ГЕРБ-СДС продължават да държат София не в 20-ти, а в 19-ти век. Срамота!".

Председателят на БСП - София отбеляза, че всяка година групата на социалистите прави аргументирани предложения по приходната и разходната част на бюджета, както и по капиталовата програма. "Те обаче никога не биват приемани, добави той. - А при отчета на всеки бюджет виждаме колко правилни и верни са били тези наши предложения по него".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС за мандат 2019-2023: 3401 решени проблема на......

3401 са решенията, които Столичният общински съвет е взел през този мандат, съобщава председателят на местния парламент ...

Прочети още keyboard_arrow_right