Кой е новият председател на Столичния общински съвет (БИОГРАФИЯ)

-

Снимка: Столичен общински съвет

Цветомир Петров, който днес беше избран с 47 гласа за председател на Столичния общински съвет, е на 34 години и вече има опит в маркетинга и администрацията.

От осмия път: Цветомир Петров е избран за председател на СОС

Той е роден на 5-и юни 1990 година в София. През 2009-а година завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство, където придобива бакалавърска степен по „Публична администрация“, а по-късно става и магистър по „Управление и администрация“. Владее много добре английски език.

През 2009-а година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където ръководи екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения.

В периода 2010-2011 г. заема длъжността „мениджър екип“ в С.Г. Груп ООД.

От 2011-а до 2013-а година е маркетинг консултант на Кенвело България ЕООД.

От 2013-а до 2015-а година е регионален представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 – 2018г. е експерт в областната администрация на София област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП.

От 2018-а до 2021-а година е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

От есента на 2022-а година става част от ПП „Продължаваме промяната“. През октомври 2023-а година е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК „ПП-ДБ и Спаси София“.

"Ще бъда диалогичен и ще се опитам да работя с всички колеги. Може би компромисът от всички и диалогичността ще доведат до най-добрите решения за София", каза Цветомир Петров след заседанието на общинския съвет. По думите му поемането на отговорности е част от това да бъдеш политик, затова и се е съгласил да приема поста. Новият председател на СОС заяви, че от групата имат готовност за състава на комисиите, който ще бъде обсъждан на извънредно заседание следобяд.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Хекимян: ГЕРБ-СДС настоява за изключването на Благовест Георгиев ......

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна без...

Прочети още keyboard_arrow_right