Ще има "сглобка" за председател на СОС, или избори след 3 месеца

Кой ще е следващият председател на СОС и ще има ли „сглобка“ в София?

Снимка: Столица.bg

Председателят на Столичния общински съвет ще бъде избран на следващата сесия. По всяка вероятност той ще бъде в резултат на „сглобка“ на местно ниво. Тази теза представиха общинските съветници в СОС Пламен Данаилов от ИТН, Иван Сотиров от „Синя София“ и Деян Николов от „Възраждане“ в студиото на Nova News.

„Сигурен съм, че председател на СОС ще бъде избран. Надявам се разумът да надделее. Може да видим ротационно председателство”, коментира Данаилов.

Той уточни, че трябва да има обединяваща фигура, за да има баланс.

„Отворени сме към разговори, но покана нямаме. Подкрепата трябва да е цялостна договорка, в която да са ясни политиките и хората, които ще ги изпълняват”, каза още той.

„Аз също смятам, че ще има избран председател. Най-логично е да се опитат да повторят „сглобката” на национално ниво, но не изключвам това да се направи и с БСП. Идеята да се правят самоцелни консенсуси е дълбоко антидемократична. Трябва да има ясно мнозинство с ясна отговорност. Плаващите мнозинства са пагубни”, каза Иван Сотиров, който има солиден политически опит. Преди години беше избран за кмет на столичния район "Средец" с гласовете на СДС и БСП в общинския съвет.

Според него председателят трябва да е функция на политическото мнозинство в СОС и да е част от него.

„Предполагам, че за избора на председател ще има „сглобка” на местно ниво. Тя вероятно ще бъде между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС. Ако има компромисна фигура, която ще играе ролята на сламен човек, ние няма да се включим. Няма да валидираме такъв избор. Нямаме писмо за разговори“, коментира Деян Николов от „Възраждане“.

Според него е възможна формула, в която ПП-ДБ-СС и БСП в София управляват заедно, но това е в сферата на спекулациите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се види......

Кандидатът за общински съветник, променил политическата си принадлежност на входа на Общинския съвет, очевидно търси мед...

Прочети още keyboard_arrow_right