Комисията по транспорт поиска кметът да замрази проекта за движението по бул. Витоша

-

Снимка: Столица.bg

Извънредното заседание на комисията по транспорт в Столичния общински съвет приключи без конкретно решение на проблема с новата организация за движение в района на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Близо 4 часа продължиха дебатите в сградата на Московска 33.

Общинските съветници поискаха кметът Васил Терзиев да замрази проекта за новата организация на движение. Този абсурд с реорганизацията на движението трябва да спре, посочиха те.

Председателят на транспортната комисия Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението. "Преди две седмици на Комисия по транспорт изискахме един набор доста сериозен от документи от заместник кмета по транспорт. Като ангажимент той обеща да ги предостави. В комисия ясно заяви, че освен преасфалтиране на „Патриарх Евтимий”, абсолютно нищо друго не се прави. Без каквато и да е комуникационна стратегия, в празничните дни, свършиха това, което бяха решили, и не само излъгаха комисията и членовете на комисията, излъгаха и гражданите", заяви Таков. Според него след като е нямало консенсус, проекта не би следвало да се изпълнява.

Кметът на Средец: Проектът за движението в центъра на София да се отложи

Транспортната комисия не може да задължи градоначалника Терзиев да спре проекта. Общинските съветници от „Синя София” внесоха решение за възстановяване на старата организация на движението.

Кметът Терзиев за новата организация на движение в центъра на София: Застанал съм зад това решение

Заместник-председателят на Транспортната комисия Андрей Зографски за пореден път защити проекта и обясни, че се извършва единствено реализация на проекти, които са планирани от над 10 години и са съобразени със закона. По думите му само за последните 24 часа са пристигнали около 250 становища към Комисията по транспорт, като 223 са за този проект, а само 20 са против.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right