Най-високият съветник в СОС е Венци Стойчев от Възраждане, Стефан Спасов от Спаси София е най-младият

Най-високият съветник в СОС е Венци Стойчев от Възраждане, Стефан Спасов от

Снимка: Столица.bg

С две глави над другите се извисява общинският съветник от Възраждане Венци Стойчев. Внушителната му фигура се забеляза още при влизането му в сградата на Московска 33 и разбира се, навикът му да се навежда като минава през врата. Дори в сградата на Столична община не са предвидили, че един ден рамките могат да се окажат ниски.

Венци Стойчев е висок 205 и е бивш баскетболист. Пред Столица.bg сподели, че е играл баскетбол в САЩ (б. р. вероятно в колежанска лига), но не разкри в кой бготбор.

Изключително скромен е и споделя, че е имал притеснение за първия ден при дебюта си като общински съветник, защото не знаел дали ще се събере на банките в заседателната зала на СОС. Свикнал е да "събира" погледите на околните, когато минава и обстойно оглежда какви препятствие може да срещне по трасето си. Със сигурност впечатлява със спортната си фигур!

От администрацията на СОС са категорични, че в състава на местния софийски парламент за първи път има толкова висок съветник.

Групата на Възраждане е в лявата част (срещу председателя на СОС) на последния ред и има достатъчно пространство за комфорта на Стойчев. Както е известно волейболисти, баскетболисти, плувци, атлети, гребци и изобщо ръстови спортисти когато пътуват със самолет, дълги полети, си запазват място до пътеката, за да могат да си опънат краката.

Най-младият общински съветник пък е от групата на "Обединени за София" - Спаси София, и това е Стефан Спасов, който е роден през 1996 г. 27-годишният съветник и завършил инженерство в Германия, Пътно строителство. От 2019 година е в екипа на спаси София  и автор на "Наръчник на павьора".

"Смятам, че личният принос на всеки един от нас е изключително значим и необходим, за да се промени мястото в което живеем и израстваме, защото то възпитава и развива чувството за справедливост и ред в подрастващите", смята Савов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се види......

Кандидатът за общински съветник, променил политическата си принадлежност на входа на Общинския съвет, очевидно търси мед...

Прочети още keyboard_arrow_right