Шефът на СОС след среща в Люлин: За пръв път от години хората виждат по-чисти кофи за боклук

Шефът на СОС след среща в Люлин: За пръв път от години хората виждат по-чис

Снимка: СОС

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров и кметът на район „Люлин“ Георги Тодоров, проведоха среща с граждани от най-населения район в София, съобщават от пресцентъра на СОС.

„За мен беше голямо удоволствие да се върна там, където е минало детството ми и да си поговорим за всичко, което вълнува хората от Люлин.“, сподели Петров.

Една от основните теми, по които шефът на градския парламент разговаря с гражданите, беше сметопочистването и визията на междублоковите пространства в кварталите.

„Радвам се, че гражданите споделиха за промените, които виждат по отношение на управлението както на квартала си, така и на столицата, но и ни дадоха обратна връзка за това по кои още конкретни проблеми трябва да работим.“, заяви председателят на СОС.

По думите му жителите на района са споделили, че вече виждат промяна в почистването на междублокови пространства.

„Жителите на района споделиха, че за първи път от години виждат по-чисти кофи за боклук, както и междублокови пространства. Това, обаче не е достатъчно, защото продължава да има места, където работата на фирмите по почистване не е задоволителна. Затова призовах хората от Люлин да снимат и подават сигнали до районната администрация и Контактния център на Столичната община.“, допълни Петров.

Той уточни, че по настояване на кмета Васил Терзиев в момента се изготвя дигитална карта в ГИС София, която ще дава допълнителна информация от кого се почиства всяка една улица и пространство на територията на града.

„Така отговорността ще е ясна и ще можем да извършваме повече контрол върху фирмите.“, коментира още Цветомир Петров, който ще продължи срещите си с граждани и от други райони на столицата през следващите седмици.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-председателят на СОС: Голяма каша забъркаха с Топлофикация С......

Голяма каша е забъркана с Топлофикация София и дългове над милиард. Един лев от задълженията на общинското дружество не ...

Прочети още keyboard_arrow_right