Общински съветник пита кмета Терзиев за състоянието на завода за отпадъци

Общински съветник пита кмета Терзиев за състоянието на завода за отпадъци

Снимка: БСП - София

Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС Иван Пешев иска информация от кмета Васил Терзиев за състоянието на завода за третиране на отпадъци, съобщават от пресцентъра на партията.

Питанията са във връзка с изявления на кмета за проблеми в дейността на "Столично предприятие за третиране на отпадъци".

"Важно е кметът Терзиев да ни съобщи за резултатите от сключените през годините договори за сепариране на рециклируеми материали от смесения битов отпадък, третиран в завода за механично-биологично третиране на отпадъци в село Яна. Договорите са три. Настоявам да бъде показана стойността на всеки един от тях“, заявява общинският съветник.

Той настоява да получи информация и за заетия персонал за срока на всеки един от договорите, за обема на преработения отпадък на входа на завода, за процента на извлечени рециклируеми отпадъци (пластмаса, стъкло, черни и цветни метали, хартия и др.), както и реализираните приходи от продажба на рециклируемите материали.

"Според докладите по околна среда на управляващите "Столично предприятие за третиране на отпадъци" заводът не изпълнява някои от параметрите на комплексното си разрешително, като генерира над два пъти повече от допустимото отпадъци, които да отиват на депо", коментира Иван Пешев.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Общинари настояват да се върне старата схема на движение по "Патр......

Не е подобрен градският транспорт с реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий". Това заяви общинският съве...

Прочети още keyboard_arrow_right