Председателят на СОС: Бюджетът на София не бива да става жертва на местните избори

Председателят на СОС: Бюджетът на София не бива да става жертва на местните

Снимка: Фейсбук

„Заради дългото забавяне в приемането на държавния бюджет, се налага едва на 14 септември градският парламент да обсъжда бюджета на Столичната община. С този бюджет ще работи градът не само до края на тази година, а и догодина - докато се приеме следващият, и то без значение кой е кметът.", това коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев по време на общественото обсъждане на бюджета на София за 2023-а година.

Ето какво заяви още председателят на СОС днес:

Без да приемем бюджета, ние няма да можем да осигурим издръжката на градския транспорт до края на годината - предвидили сме над 10 млн. лева повече. Това няма да бъде възможно, ако бюджетът падне жертва на предстоящите избори. Искрено се надявам да не се стига до подобен сценарий.

Няма да можем без бюджет да осигурим необходимото собствено финансиране за изграждане на канализацията на София. Над 100 км канализация в момента се изграждат в целия град. 70% от тези средства са защитени от екипа на кмета и това са безвъзмездни европейски средства, т.е. останалите ние трябва да ги осигурим чрез бюджета. Предвиждаме и увеличение на заплатите на артистите, музикантите и въобще хората от общинските културни институции и това няма да бъде възможно, ако не се приеме бюджетът.

Затова горещо апелирам политическите групи в съвета да го подкрепят, за да се осигури нормалното функциониране и продължаване развитието на нашия град. Без значение какви спорове имаме помежду си, едно е ясно – най-престижните международни кредитни агенции за поредна година дават най-високия кредитен рейтинг на София. За поредна година. Това е обективната оценката за управлението на града от международните институции. Другото са политически боричкания.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ваня Григорова: Аз вече работя с Терзиев, може да се стигне до тр......

Служители в градския транспорт в София се събират по гаражи и подготвят протест. За това предупреди общинският съветник ...

Прочети още keyboard_arrow_right