Председателят на СОС Георги Георгиев: Международни графити артисти преобразяват подлеза на „България“ и „Тодор Каблешков“

Председателят на СОС Георги Георгиев: Международни графити артисти преобраз

Снимка: Район Триадица

Графити, изобразяващи четирите сезона преобразяват стените на подлеза между столичните булеварди „България“ и „Тодор Каблешков“. Проектът е част от програмата на Столичната община за предоставяне на възможност на хората на графити изкуството да творят в градска среда.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, заедно с районните кметове Димитър Божилов на „Триадица“ и Теодор Петков на район „Витоша“ и общински съветници видяха на място как върви работата по създаване на нов облик на пространството, в което артисти от 6 държави и България рисуват пейзажи, символизиращи пролетта, лятото, есента и зимата.

Художници от Бразилия, Колумбия и България преобразяват столичен подлез (СНИМКИ)

„ Приехме програма, с която улесняваме възможността талантливите графити - артисти да имат пространства, където легално да могат да организират събития, така че да се превърнат в свободни пространства за нашите таланти. Мисля че това е начинът, по който можем институции, представители на гражданското общество, неправителствени организации, активните граждани в кварталите, районните администрации и частният бизнес да подпомагаме изявите, защото София е град с много таланти“, заяви Георгиев.

По отношение на вандалските прояви, председателят на съвета коментира, че продължава работата по изчистването на знакови сгради в историческия център на София. „ Наред с тези инициативи припомням, че вече 5 са сградите, на които напълно безплатно предлагаме възможност да бъдат възстановени фасадите, единствено е необходимо, когато те са били обект на вандализъм, да вземат решение на етажната собственост.“, посочи Георги Георгиев.

Деляна Ангелова от фондация Visionary подчерта, че такива мащабен проект, какъвто е този в подлеза между „България“ и „Тодор Каблешков“ не е възможен без подкрепата на всички отрасли. “Радваме се, че можем да съберем на територия от 400 кв. м. художници от Бразилия, Колумбия, Испания, Австрия, Германия, Великобритания и България, да говорим заедно на един глас за климатичните промени, затова че четирите сезона вече не са активни за страната ни. Искаме по положителен начин пред картините да си спомняме за нашите 4 сезона“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 186 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: ГЕРБ в СОС са разцепени, опитват се да вкарват клино......

"Групата на ГЕРБ в СОС е разцепена, опитват се да вкарват клинове между мен и Васил Терзиев. Между груапта ни и кмета. Н...

Прочети още keyboard_arrow_right