Председателят на СОС: Многофункционалната зала в Слатина е перлата в короната на спортната ни програма

photo_library
 • -

  Снимка: Столица.bg

 • -

  Снимка: Столица.bg

Многофункционална спортна зала ще бъде изградена в район Слатина. Това е поредната стъпка от изпълнение на Програмата за спортни обекти, чрез която с помощта на публично-частно партньорство, се развива спорта в столицата.

В залата ще могат да се провеждат и игри по волейбол, бадминтон , тенис и други. Предвижда се да бъдат изградени и няколко по-малки зали за други спортове – обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес, както и съвременна фитнес зала и четири броя скуош игрища. Предвидени са и три игрища на открито – основно, комбиниращо в себе си възможностите за баскетбол, волейбол.

Спортното съоръжение ще бъде построено върху 6 702 кв. м. разгъната общинска площ, а инвестицията, която от Баскетболния клуб „Буба баскет“ ще направят, след спечелен конкурс, е в размер на над 13 млн. лева с ДДС. Срокът за право на строеж е до 30 години, като след изтичането му, залата става изцяло собственост на Столичната община.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев посочи, че съгласно изискванията на общината, 20 часа седмично ще бъде безплатното ползване на залата от ученици и граждани, а близо 100 часа седмично ще бъде безплатно ползване на многофункционалното игрище. „Безспорно, залата в Слатина е най-големият спортен обект, който ще бъде изграден на територията на София в последните години. Това е перлата в короната на нашата спортна програма, по която вече се изграждат още четири съоръжения в Люлин, Лозенец и Горубляне. Така общо в петте обекта ще има възможност за близо 200 часа седмично безплатно ползване от гражданите.

 

Текст: Пресцентър на Столичен общински съвет

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right