Съдът се произнесе за закупуването на 1492 общински жилища в София

Съдът се произнесе за закупуването на общински жилища в София

Снимка: Столица.bg

Вече няма пречка обитателите на общински жилища в София да ги закупят от районните администрации, ако поискат това, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

3 години СОС не решава за продажба на общински жилища в София

„С решение на градския парламент от 26-и май тази година, успяхме да решим дългогодишен проблем на наемателите на общински жилища в София, които искат да ги закупят. Заради жалба на кмета на район „Красно село“ Росина Станиславова, изпълнението на решението да бъдат продадени 1492 общински жилища на настанените в тях граждани, се забави с 5 месеца. Спечелихме обаче и тази битка – съдът се произнесе в наша полза и потвърди, че сме си свършили работата и вече няма никаква пречка да се изпълнява легитимното решение на Общинския съвет“, посочва Георгиев във Фейсбук.

Актуализират със 73.9% цените за продажба на общинските жилища в София

Той отправя апел към гражданите да сигнализират в случай на забавяне и неизпълнение на задълженията на районните администрации по продажбата на общинските жилища.

Повече от 2 години има работна група, която работи по нова Наредба за общинските жилища. На няколко пъти беше обсъждан проектът за наредба, но до момента не е влязла в комисии и в СОС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев: Билетчето в София няма да се вдига...

Билетчето за градския транспорт в София няма да поскъпне, а парите за заплатите на служителите са осигурени. Това заяви ...

Прочети още keyboard_arrow_right