СОС гласува проект за 140 млн. лв. за нова канализация в столични райони от 2021

СОС гласува проект за 140 млн. лв. за нова канализация в столични райони от

Снимка: Столица.bg

Изграждане на нова канализация в районите „Витоша“, „Панчарево“, „Връбница“, „Нови Искър“ и „Сердика“ предстои да гласува на сесията този четвъртък Столичния общински съвет. Постоянната комисия по финанси и бюджет прие с пълно единодушие доклада, с който градът ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда“ за тези райони, съобщиха от СОС.

Прединвестиционно проучване (РПИП) е готово и в средата на 2021 г. трябва да започне подготовката за обновяване и изграждане на ВиК инфраструктурата в крайградската зона Симеоново-Драгалевци, в кварталите „Бенковски“, „Кръстова вада“, и на територията на Обеля, Банкя и Нови Искър.

Това решение на общинския съвет за изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на качествотона услугата и то по европейски стандарти, за водоснабдяване и отпадъчни води. При изготвянето на Регионално прединвестиционно проучване (РПИП) е получена подкрепата и одобрение на „Джаспърс“, от където е предоставена и външна техническа помощ. В Столичната община вече подготвят и техническите спецификации на първите проекти, които са за 140 млн. лв.

Общата стойност на всички разработени проекти за пълно съответствие с изискванията на Европа, в трите агломерации с над 10 000 жители – София-град, Банкя и Нови Искър, е над 1,3 млрд. лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СОС одобри тегленето на заем от 60 млн. евро от ЕИБ за 10 стратег......

Столична община ще изтегли до 60 млн. евро инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка за изграждане на вътре...

Прочети още keyboard_arrow_right