СОС реши: Дават 17 000 лв за лифт в басейн "Спартак"

-

Снимка: Столица.bg

Столичният общински съвет реши на днешното си заседание да бъдат отпуснати близо 17 000 лв. за закупуване и монтаж на лифт за басейни за хора с парализа и проблеми при придвижването.

Идеята е на фондация „Воден път“, която е ковачница за шампиони. С проекта ще бъде осигурен специален лифт, чрез който децата и младежите с физически затруднения ще могат да влизат в 25-метровия басейн на плувен комплекс „Спартак“. По този начин ще се осигури необходимата достъпност и възможност за провеждане на водна рехабилитация и адаптирано плуване. Ако такъв лифт не съществува, влизането им в басейна се осъществява чрез физическо пренасяне на ръка от един или повече души, което понякога е трудно осъществимо.

Лифтът ще може да се използва от всяка височина на сядане, а седалката се спуска във водата на дълбочина, позволяваща комфортното влизане, съответно излизане от водата. Спускането в басейна и излизането от него се осъществява посредством ръчки и не изисква допълнителна асистенция от придружител за ползвателя на инвалидната количка.

Председателят на общинския съвет Георги Георгиев благодари на колегите си за подкрепата на доклада и коментира, че това е изключително важна подкрепа за децата и техните треньори, които до този момент трябва да пренасят желаещите да тренират на ръце. Сред възпитаниците на "Воден път" вече има деца с увреждания, които са шапмиони по плуване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Посолството на Украйна поздрави председателят на СОС...

Посолството на Украйна у нас поздравява председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев за удостояването му с Д...

Прочети още keyboard_arrow_right