Новините в София: Най-важното за деня 10 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 10 октомври 2019 г.

Започнаха проверки за кучета в столицата, глобяват (СНИМКИ)

6 собственици на кучета са глобени за разхождане на любимците им без повод само за един ден. Санкциите са наложени в района на НДК и парк "Възраждане" от служители на звено „Медицинска екология“ към Столичен инспекторат.
Екипите следят дали хората разхождат кучетата си на повод, дали почистват след дефекация на животните, дали кучето има поставен микрочип и актуална ваксина против бяс.
Проверките се извършват по график в големите паркове и градини, детски площадки, дворове на училища и междублокови пространства.

Учителка удари с чин ученичка в село Яна

Учителка е ударила с чин ученичка в софийското село Яна. Детето е в "Пирогов", съобщават от bTV.
Имало е спречкване между двете в час по история. Нещата са тръгнали от спор за дисциплината в часа. Педагогът е повдигнала чина и едно от децата на него е с наранявания на ребрата. Има сигнал до полицията. Инспекторатът на МОН също ще проверява случая.
Христо Кондов- бащата на пострадалото момиче разбрал, че госпожата е метнала чина по детето, което е на 12 години и е "20 кила с мокри дрехи". Според таткото малката е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага.

Район "Студентски" премахна 34 ромски колиби в Малинова долина (СНИМКИ)

Цигански колиби бяха премахнати вчера в Малинова долина при редовна акция на район Студентски. Незаконните бараки са съборени и теренът е почистен. На мястото е имало само няколко от обитателите, а другите са били изчезнали. Те са знаели, че "домовете им" ще бъдат съборени, тъй като са били предупредени от местното кметство.
В акцията са участвали представители на Столичен инспекторат, Специализираните полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред към СДВР, полицаи от 7 РПУ, Общинска полиция, мобилен екип от отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – район „Оборище“. Заедно с тях е имало и екип на ОП ,,Екоравновесие“ за залавяне на безстопанствени кучета.

Идиоти съсипаха чешмичката на Кристал, часове след монтажа (СНИМКИ)

София е препълнена от идоти, малоумници, вандали, хулигани и всякаква измет, които по някаква случайност се наричат хора. Поредното доказателство е чешмичката в градинката на Кристал. Часове след като беше монтирана вандали брутално надраскаха скулптората на момченцето с кратунката върху чешмата. Вулгарен надпис бе издраскан с червена боя.
Вандалската проява бе забелязана веднага от служители на Столична община и веднага почистена. 3 дни продължи монтажът на чешмата, а вчера тя бе окончателно поставена и от нея можеше да се пие вода.

Катаджии задържаха софиянец с близо 4 промила на пътя за Калотина

Мъж с внушителните 3,93 промила алкохол бе задържан от "Пътна полиция" на пътя за Калотина. Към 2 през нощта, в района на 18 км на главен път 1-8, служители на ОДМВР- София спрели за проверка „Нисан Микра“, каран от софиянец. Последвала проверка за алкохол с дрегер. Резултатът бил 3.93 промила. Човекът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
"Водачът е спрял веднага, не е имало никакви драми, не е оказвал съпротива. И е бил абсолютно адекватен, казаха за Столица.bg от ОД на МВР- София.

Откриха родителите на изоставеното бебе

Родителите на изоставеното бебе в "Люлин" са открити, съобщиха от МВР. Това са 24-годишна жена и 28-годишен мъж. При задържането на бащата, той е оказал съпротива и е откаран в полицията с рана на главата. Детето е на 7-8 месеца. До него е оставена бележка да се предаде на социалните. То е намерено в кошче за автомобил в добро физическо състояние на жилищна площадка в блок 631, 11 етаж.

Умишлени палежи на 4 коли в столичния кв. Бенковски

Четири леки автомобила са горели тази нощ в столичния квартал "Бенковски", район Сердика. Сигналът за горяща кола е подаден в 1.20 ч. в полицията. Веднага са изпратени екипи на пожарната.
Автомобилите са с различни марки. След първоначалния оглед експерти смятат, че палежът е умишлен. Колите са били паркирани на различни места в "Бенковски", съобщиха от СДВР.
Все още не е ясно дали има връзка между четирите запалени коли и техните собственици. Полицията продължава работа по изясняване на причините.

За довеждащ транспорт до третия лъч на метрото ще бъдат купени 52 електробуса

За довеждащ транспорт до метрото в "Люлин" и "Овча купел" ще бъдат купени нови 52 електробуса. Това съобщи заместник- кметът на столицата Дончо Барбалов , цитиран от Радио "Фокус". Покупката е възможна с кандидатстването по три транспортни проекта по ОП „Околна среда“. За новата услуга ще бъдат купени нови електробуси и 25 нови трамвая. Последните години средната възраст на автобусите е свалена на малко над 6 години. С новото финансиране ще приключи обновяването на тролейбусния парк на София със закупуването на 30 нови съчленени тролейбуса, допълни Барбалов. Старите тролеи ще отидат в историята и по този начин тролейбусният парк ще бъде изцяло обновен.

Дете падна от двуетажно легло в "Слънчевата къща"

Дете е паднало от двуетажно легло в детска ясла, намираща се в центъра на столицата и с претенциозното име "Слънчевата къща". Майката Мария Попова разказа пред Нова телевизия, че т.н. частна занималня няма регистрация. При капацитет 11 деца, те са повече от 23. В началото са били около 15-16 и тогава се е забелязвало развитие у детето. Помещенията са две стаи, леглата са малки. При такса 500 лв. е било обявено кетеринг, но се оказало, че собственичката Пламена Петрова сама готви.
Когато детето паднало, тя била повикана, но не дочакала линейката и сама го закарала в болницата. Пострадалото дете има насинено чело, контузия в крака и 5-6 шефа на главата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right