Новините в София: Най-важното за деня 15 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 септември 2022 г. 

Софийски районен съд определи 2000 лв. гаранция за 18-годишната шофьорка в Люлин

Съдът пусна от ареста, но под парична гаранция пияната и дрогирана 18-годишна Диана Мандакова, която блъсна паркирани коли на столичния "Захари Стоянов" в Люлин. Момичето е седнало зад волана с 1.9 промила алкохол, а не както първоначално съобщиха от МВР за 1,53 промила, и кокаин. Софийският районен съд реши тя да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 2000 лева”.

Форд кара по трамвайните релси на "Ал. Стамболийски" (СНИМКИ)

Засилено полицейско присъствие, табла за скорост, ограничителни знаци за скорост и нищо не помага срещу безумните шофьори в София, които смятат, че това не се отнася за тях и пренебрегват правилата за движение. Преди час лек автомобил Форд умишлено се качи на трамвайните релси и кара след мотрисата. Това става на бул. Ал. Стамболийски с бул. Вардар, съобщиха очевидци в Забелязано в София. На шофьора на му се чака на кръстовището и решава, че може да премине като трамвай. А бруталното нарушение възмути гражданите и публикуваха снимката на нарушителя.

Строителството на метрото към Слатина може да започне в началото на 2023

Реалното строителство на ново разклонение на третата линия на софийското метро може да започне в началото на 2023 година, но със сигурност стартът ще е през първата половина на идната година. В момента продължават да успоредно да се придвижват всички административни процедури, както за строителната документация, така и избора на изпълнители на отсечката от Военна академия "Г. С. Раковски" през Слатина, зала Арена Армеец и Цариградско шосе. Очаква се до края на тази година да има класиране на кандидатите и да бъдат избрани фирмите изпълнители.

С нови сгради в 2 училища се откри учебната 2022/2023 в София

С две нови училищни сгради бе открита днес новата учебна година, 2022/2023, в София. На нови корпуси, повече класни стаи и модерна многофункционална спортна зала  се радват в 9-та Френска езикова гимназия.  И нови сгради в 28-о СУ "Алеко Константинов" на бул. "Възкресение" в Красна поляна ще могат да преминат на едносменен режим на обучение. Защото Столична община там също изгради нови корпуси.

Служебният премиер и кметът на "Сердика" откриха учебната година в 60-о училище (СНИМКИ)

На тържествения 15 септември, училищният звънец огласи дворовете на всички образователни институцииу в район „Сердика“- Столична община, и посрещна над 3500 деца и ученици. Първият учебен ден се посрещна с особен трепет и вълнение от над 300 първокласници. Много от децата и учениците прекрачиха прага на обновени и ремонтирани сгради и класни стаи.

Дрогирани шофьори катастрофираха на "Сливница"

Катастрофа между двама дрогирани шофьори стана тази сутрин на столичния булевард "Сливница", съобщи Нова телевизия. Единият е бил с всички екстри - и пиян! Сигналът за инцидента, станал преди моста на Захарна фабрика, е подаден в 10.40 часа на спешния телефон.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 7 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 май. Война за паркоместа: Стреляха по ...

Прочети още keyboard_arrow_right